kan du vara gravid och har en LH-stegringen ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-16
En LH är en snabb ökning av luteiniserande hormon , som stimulerar kroppens avger ett moget ägg . Detta inträffar oftast i mitten av kvinnans menstruationscykel. En kvinna är mest sannolikt att bli gravid när man har samlag 24 till 48 timmar efter LH-stegringen

Funktion

luteiniseringshormon signaler follikeln att släppa den mogna ägget i äggledaren för befruktning .

Betydelse

Förstå när och hur kroppen ägglossning är nyckeln komponent i övertagande av fertilitet . Kvinnor som försöker bli gravida kan bedöma deras LH-stegringen genom användning av kit ägglossning prediktorn .

Fakta

Den fullständiga menstruationscykel varierar från 25 till 36 dagar och består av tre distinkta faser , alla kontrollerade av olika hormoner .

Den första fasen är den follikulära fasen, som börjar på dag 1 av menstruationen. Det är när hypofysen börjar upping produktion av follikelstimulerande hormon, som kan ge upp till 30 folliklar i taget. Varje follikel producerar ett ägg, men endast ett ägg kommer färdigutvecklat och producera östrogen. Den follikulära fasen medeltal 14 dagar men kan variera från cykel till cykel.

Därefter kommer ovulatoriska fas, som börjar den dag LH. Ökningen av luteiniseringshormon skickar ett meddelande till follikeln att släppa den mogna ägget i äggledaren.

Och sist börjar lutealfas. Efter utsättning av ägget, stängs follikeln och skapar en 2-till 5-cm struktur som kallas gulkroppen, som är väsentliga för upprätthållandet graviditet. Corpus luteum utsöndrar hormonerna progesteron och östrogen, som förbereder livmodern för att ge näring ett foster. De höga nivåerna av östrogen och progesteron också hämmar produktionen av luteiniserande hormon, så en LH-ökning under graviditeten inte möjlig.

Överväganden

Inte alla menstruationscykeln är desamma. Det är möjligt att ha en LH och inte släppa ut ett ägg, samt frånvaro av LH helt och hållet. Det kan också vara möjligt att släppa ut mer än ett moget ägg under ovulatoriska fas, men detta är en extrem undantag från regeln.

Varning

Vissa kvinnor kan känna symtom av en andra LH och testa efter redan på att bli gravid. Det är möjligt att få ett positivt resultat till följd av graviditet och inte en LH-ökning. Testet indikerar ett positivt resultat om hormonet humant koriongonadotropin finns i urinen. Detta är viktigt att notera, eftersom tidig upptäckt av graviditeten leder till snabb mödravård, en bevisad nytta för en hälsosam graviditet.

Previous:nothing Next:Hur man testar östrogennivåer hemma

Relaterade artiklar


 • Vilka tecken och symptom på stress hos män?
 • Vad är funktionen av sebum?
 • hur man undervisar barn om vården
 • hur man bifoga en baby mobil tjockare krubba skenor
 • Vilken typ av testning är för Attention Deficit Hyperactivity Disorder ?
 • Hur man känner igen pediatriska uttorkning
 • hur man undviker och överleva värmevallningar
 • hur man ska behandla vanliga influensasymptom
 • hur man amma - cross vagga håll
 • medicinering för lågt spermieantal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com