effekterna av att använda en baby napp

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-25

Du behöver :
4 500 mg kapslar Jättenattljusolja
. Födelseprocess bollen .

En enkel plast och gummi objekt som används för att lugna ett gråtande barn tycks vara enkel , men effekterna av baby nappar har stått i centrum för föräldraskap debatter i årtionden . Även om långvarig användning av nappar har förknippats med störningar i utvecklings- tillväxt , studier som publicerats i " American husläkare " affiliate Journal of American Academy of Family Physicians , visar att det finns stora hälsofördelar med att ge barn med icke-närande suger enheter, inklusive en minskad risk för plötslig spädbarnsdöd ( SIDS ) .

Förhindrar Thumbsucking

Alla barn har en inneboende impuls att suga. De försöker instinktivt att tillgodose detta behov genom att suga på fingrarna. Ersätta en napp för thumbsucking sätter föräldern i kontrollen när det är dags att avvänja barnet från sugande vanor, minskad risk för att barnet kommer att utgöra en ohälsosam beroende. Även i de fall när napp användning blir vanebildande, vanan är lättare att bryta än thumbsucking.

Lugnande

Bortom tillfredsställandet av ett spädbarn naturliga sugande reflex, nappar ge en källa till tröst, lugnande oro och hjälpa bebisar att somna. Ur ett medicinskt perspektiv, nappar är en källa till lättnad för spädbarn som genomgår mindre medicinska ingrepp. Enligt American Academy of Pediatrics (AAP), nappar är effektiva på lugnande smärta från förfaranden som omskärelse, kateterisering och venpunktion.

Plötslig spädbarnsdöd

AAP pekar på nappar som ett sätt att minska risken för SIDS. Anslutningen är inte helt klar, men Forskarnas hypotes är att ge barn med en napp strax innan sova förhindrar avbrott i andningen, gastrointestinala komplikationer och nattliga rörelser som ökar risken för plötslig spädbarnsdöd.

Utfodring

Studier om effekten av nappar på ammade och flaskuppfödda spädbarn är många . Vissa läkare menar att nappar orsaka " sugförvirring " och tidig avvänjning för spädbarn att lära sig att amma , medan andra hävdar att nappar förhindra flaskuppfödda spädbarn från övergödning . Forskning publiceras 1999-2003 i Pediatrics , Journal of American Academy of Pediatrics , visar att förändringar i modersmjölksersättning amning mönster avser inte napp använda , och troligen beror på den andra komplikationer. Som en försiktighetsåtgärd , rekommenderar American Academy of Family Physicians ( AAFP ) att föräldrar införa nappar efter en sund amning vanor .

öroninflammationer

Frekvent napp användning kan bidra till utveckling och återkommande öroninflammationer , så kallade öroninflammation media . Fortsatt suger kan stimulera flödet av sekret från näsan till mellanörat kammaren , vilket leder till infektioner . För att förhindra öroninflammation rekommenderar AAFP begränsad nappen användning för barn i 6-till 12- månaders åldern .

Dental Development

nappar har liten effekt på dentala utvecklingen av spädbarn , men långvarig daglig användning kan blanda sig i språkutvecklingen . Kan dock konstant suger vara skadligt för barn över 4 , vilket leder till käken missbildningar som orsakar utskjutande och sneda tänder .

Previous:nothing Next:symtom på knutna muskler på skulderbladet

Relaterade artiklar


 • tio tecken på att du får i ett våldsamt förhållande
 • hur man får bättre vård av din läkare
 • hur man gör cool polymer wraps
 • varför skabb orsaka klåda ?
 • den bästa bäddmadrasser för dem som togs upp luft sängar
 • hur man kan slå det nya året ’s Blues
 • skäl för en svullen fot rosa
 • hur man kan bota fet hy
 • hur man har en friskare barn genom att sluta röka
 • råd för att få en man att få ett jobb
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com