hur man ska behandla köldskador på huden

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-23
Frostbite är ett mycket farligt tillstånd som kräver omedelbar och specifik behandling för att rädda de drabbade hudområdet. Frost Bite är faktiskt frusen hud, och om villkoret inte hanteras korrekt, kan det resultera i hudskador.

Frostbite aldrig bör tas på allvar, och om du känner att du eller någon annan har Frostbiten vävnadsdöd, söka medicinsk hjälp på en gång. Men om läkare inte omedelbart är tillgänglig, finns det några steg som du kan ta tills hjälp anländer. Här är hur man behandlar Frostbite On Skin

Du behöver:. .
Varmt vatten
Filtar.


1.
Först måste du känna till tecknen på köldskador.

Tredje Graden frostskador är den mest avancerade och skadliga skede av köldskador, och kännetecknas av blek, vaxartad-vit hud, som känns okänslig för offret och är hård vid beröring. I tidigare skeden, kan en lätt stickande eller brännande känsla kan uppstå, senare följas av en rodnad och svullnad i huden.

Vid tiden frostskador når Tredje Graden steg ska det omedelbart behandlas, eller hud och nervskador kan förekomma. Kom ihåg , vit , hård hud är ett definitivt tecken på att frostskador sker .

Om du känner att du eller någon med dig har någon grad av förfrysning , bör du ta de steg som följer .

2 .
flytta personen ut ur det kalla och in i en varm , torr plats så snabbt som möjligt .

Om möjligt , ta bort blöta, kalla kläder , särskilt om den är stram och skär bort blodcirkulationen till Frostbiten huden . Att få blodet flyter på huden är av avgörande betydelse .
3 .
Gnugga inte huden!

Detta är mycket viktigt . Medan det är en naturlig instinkt att gnida huden , som vi gör när vi gnuggar våra händer tillsammans för att värma upp dem , gnugga huden i detta fall kan faktiskt skada huden . Iskristaller bildas i frysta huden, och flytta Frostbiten huden runt kan skada vävnaden ännu mer ! Rubbing , massage , eller genom att skaka det drabbade området kan ha negativa resultat .

Om offret försöker gnida sitt eget skinn i ett försök att värma upp , stoppa dem omedelbart och fortsätt till nästa steg .
4 .
Använd inte varmt vatten för att värma huden!

annan naturlig instinkt är att springa mycket hett vatten över området av förfrysning i ett försök att snabbt värma upp den. Naturliga ,. . . , men fel !

Den huvudsakliga behandlingen av frostskador innebär nytt uppvärmningen och upptining huden . Detta måste ske gradvis eller kan det finnas ytterligare vävnadsskador i huden hända att frysas . Beroende på var du är och vilka resurser man har till hands , finns det olika sätt att uppnå detta gradvisa uppvärmningen .

Ett sätt att långsamt värma huden är att försiktigt placera det drabbade området i ett varmt vattenbad som helt täcker huden . Vattentemperaturen bör hållas någonstans mellan 100-105 grader Fahrenheit. Monitor vattentemperaturen noga . Denna typ av behandling ökar blodflödet till Frostbiten huden eftersom den värmer upp den . Warming huden på detta sätt kan ofta ta 25-40 minuter .

Om ett varmt vattenbad är inte tillgänglig , för att använda filtar svepa den person i och gradvis värma upp dem . Om den generella uppvärmningen metoden är inte ett alternativ , använda kläder , kuddar , eller något annat finns att svepa in dem i.

I vissa fall kan din egen kroppsvärme användas för att höja sin kroppstemperatur , t. ex. som genom att hålla deras påverkade hand mellan din , eller att sätta händerna över deras Frostbiten öronen . Kom bara ihåg att inte gnugga huden eller för mycket tryck .
5 .
När du har värmt genom huden kan vävnaden blir svullen och börja blister . Huden kan få domningar och har en brännande känsla som det börjar att tina .

Om du kan få normal känsla , hudfärg , och rörelse tillbaka till den drabbade huden , bör du torka området och hålla det varmt . Slå in huden i något varm och torr tills du kan få den personen till en läkare .

En försiktig men ,. . . , om huden kommer att vara föremål för frystemperatur igen innan medicinsk behandling kan administreras , värm inte huden . Om huden värms upp och sedan fryser kan allvarliga vävnadsskador resultat . I dessa fall är ditt bästa val för att få dem till en läkare så snabbt som möjligt .

Om du kan få dem varma och behåller dem så , har du gjort allt du kan tills de kan få medicinsk behandling.

tips och varningar


 • Börja gradvis uppvärmning så snart som möjligt , eftersom den snabbare att åter uppvärmningen sker , desto mindre vävnadsskada uppstår .
 • Gör allt du kan för att förhindra frostskador i första hand ! Bär lager när du går ut i kylan . Använd varma handskar , mössor och stövlar .
 • Köldeffekt ökar chansen att frostskada på exponerad hud , så håll så mycket hud täckt som möjligt .
 • händer, fötter , näsor och öron är mest sannolikt kroppsdelar kan påverkas .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla bronkiolit

  Relaterade artiklar


 • nedre vänstra qaudrant buksmärta
 • buksmärtor och lunginflammation hos barn
 • Hur sluta röka för sista gången
 • kelp & sköldkörteln
 • hur att behandla och bota hicka bli av med hicka
 • hur man kan stödja någon du älskar att sluta dricka
 • över disk behandling för överaktiv blåsa
 • vem kontrollerar drogen priser?
 • Vad är några hushållens syror & baser ?
 • vad är fördelen med ett minne skum madrass topper ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com