täppta bihålor orsaken till sömnapné

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-03
Obstruktiv sömnapné kännetecknas av obstruktion av luftvägarna, vilket leder till syrgasdesatureringen under sömnen och täta uppvaknanden under natten. Blockering av näsa och nästäppa kan spela en roll i stört andas av sömnapné genom att blockera luft kommer in i luftvägarna

Du behöver:. .
Tvål och vatten
Sanitizing Wipes.
Multivitaminer.
Hälsosam mat.

Vad är OSA och dess förhållande till bihålorna?

OSA, eller obstruktiv sömnapné, är ett avbrott i andningen under 10 sekunder eller mer. En annan typ av blockering kallas hypopnéindex, där luftvägarna är delvis blockerade, vilket leder till arousals som med apné. Hos personer med svårt blockerade näsgångar kommer munandning utveckla eftersom det är det enda alternativet för att öppna luftvägarna. Men om halsen också blockeras av mjukdelar i nacken, är andningsuppehåll kan uppstå.

Roll i bihålorna

Svår nästäppa eller anatomiska frågor som en avvikit septum kan förvärra sömnapné genom att tvinga mun andning, men typiskt täppta bihålor sig är oftast inte orsaken till apné. Andning genom munnen och muntorrhet på morgonen finns tecken på att du kan ha nästäppa , och dessa problem är också vanliga hos patienter med sömnapné .

Snarkning

Om du snarkar högt , detta kan vara ett tecken på att du inte har bara nästäppa , men även sömnapné . Inte alla snarkning är farligt , men snarkning är en faktor att beakta . Den orsakas av vibrationer i mjuka gommen och kan indikera blockeringen.

Nasal Operationer

Kirurgi i bihålorna i allmänhet inte lindra sömnapné eftersom orsaken till apné är i halsen . Däremot kan nasal kirurgi rensa näsan för att minska obehag i samband med trängsel.

Vikten av sömn Studier

En sömn studie och ett samråd med en sömn läkare är den bästa vägen att ta om du misstänker att du har sömnapné, och det är också lämpligt att se en Otolaryngologist om du har nästäppa.

Previous:nothing Next:om kryptiska tonsill avlägsnande

Relaterade artiklar


 • hur man har mer vilsam sömn
 • hur du ansluter syrgasslangar till en mask
 • Vad är funktionen av sebum?
 • säkerhetsåtgärder för physicals
 • hur man kan förstå och hjälpa ditt barn som har Aspergers syndrom
 • hur förklarar cellandning att barn
 • hur du skyddar ditt barnbarn från att av misstag ta din medicin
 • hur man berättar en mono mjälte blöda
 • Så för att lindra barnets feber, med Motrin
 • hur du gör din nyårslöfte en livsstil
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com