OTC-medicinering för muntorsk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-28

Du behöver :
näsdroppar
. Luftfuktare.
1 till 3 droppar eukalyptusolja.
1 tsk.
 honung .

muntorsk, även kallad candidiasis , är en överväxt av svamp i munnen . Muntorsk kan bero på en nedsatt immunförsvar , receptbelagda läkemedel , dålig munhygien , vissa medicinska ingrepp , sexuell överföring eller genom överföring från moder till hennes nyfödda . Flera receptfria behandlingar kan behandla trast . De är avsedda för lindriga fall . Du bör se din läkare om tillståndet kvarstår .

äppelcidervinäger

Gör en mun skölj genom att placera 1 msk . av organiska eller ofiltrerat äppelcidervinäger i 1 kopp varmt vatten . Skölj munnen fyra gånger om dagen . Du kan också dricka en 8-oz . glas av denna lösning en gång dagligen . Äppelcidervinäger fungerar det innehåller naturliga enzymer som kan kontrollera förekomsten av candida i kroppen . Det hjälper stöder tillväxten av hälsosamma bakterier , som motverkar överväxt av candida .

Väteperoxid

En lösning på 3 procent väteperoxid är ett annat alternativ . Sus den i munnen i 30 sekunder flera gånger om dagen tills symptomen avtar.

Salt Water

Lös 1 /2 tsk. salt i en kopp varmt vatten. Sus detta skölja i munnen och sedan spotta ut det. Gör detta flera gånger om dagen tills symptomen avtar.

Bakpulver Skölj

sköljer munnen med en lösning av 1 tsk. bakpulver upplöst i 1 kopp varmt vatten fungerar även för lindriga fall av svampinfektion. Sus lösningen i munnen tre gånger om dagen. Då minskar behandling en gång dagligen tills symtomen är borta. Du kan också prova att borsta tänderna med bikarbonat en gång om dagen, tillsammans med skölja munnen. Bakpulver bidrar till att upprätthålla en normal pH i munnen.

Acidophilus

friska vuxna med muntorsk kanske kan hantera infektionen genom att ta acidophilus kapslar eller vätska förekommer på ett apotek eller naturlig mat butik. Acidophilus förstör inte svampen, men det kan bidra till att återställa den normala bakteriefloran i munnen och i resten av kroppen.

Förberedda muntliga Skölj

Använda en over-the-counter muntliga skölj gjorts med ett koncentrat av tennfluorid är en effektiv behandling för mild muntorsk. Det är alkoholfri och arbetar i åtta timmar.
För de tre första dagarna, spola tre gånger om dagen-på morgonen, eftermiddagen och kvällen. För de kommande tre dagarna, skölj två gånger om dagen-i morgon och kväll. För de kommande fem dagarna, skölj en gång dagligen strax innan du går till sängs. Swish skölj över samtliga ytor i munnen och se till att få kontakt med dina tänder, tandkött, tunga och gom under en minut. Vill inte äta eller dricka i minst 15 minuter efter sköljning.

Munspray

Använd en munspray för att smörja dig mun när du har muntorsk. Människor som har trasten har ofta en muntorrhet. Flera over-the-counter finns tillgängliga. Munspray är tillverkad av dimetikon och poloxamer 407 silikoner och extrakt av Spilanthes, en naturlig ört som ökar salivutsöndringen. Sprayen lindrar också brännande, och är alkoholfri. Använd den hela dagen om det behövs genom att tillämpa tre eller fyra sprejer till tungan. Sen swish tungan över dina tänder, tandkött och andra ytor i munnen.

Sugtabletter

Socker fria sugtabletter hjälper dig att hålla munnen fuktig när du har muntorsk. Socker främjar tillväxten av svampinfektion .

Previous:nothing Next:säkerhet att ta Cascara Sagrada under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man får passa & frisk lätt
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • hur man kunna lita på att sluta tobak
 • strivectin hals grädde ingredienser
 • kortison skott för ryggsmärta
 • vad är HPV dysplasi ?
 • kan du använda ogräsmedel när man är gravid ?
 • osteoporos på grund av lågt testosteron hos män
 • vad är social trygghet funktionshinder familj högst ?
 • ungdomar hypertyreoidism symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com