det bästa minnet med särskild service för seniorer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-31

Du behöver :
Viljan att göra en förändring i ditt liv
. .

En av de största utmaningarna i stigande ålder har att göra med en nedgång i minnet . Arbetsminnet blir mindre akut med ålder , och det är svårare att komma ihåg nya händelser och omständigheter eller att lära sig nytt material . För många pensionärer är minnesförlust ett förebud om Alzheimers sjukdom , och väcker rädsla för att det är det första steget mot ultimata kognitiv försämring .

Dock har forskare nyligen upptäckt att hjärnan behåller sin plasticitet , eller förmåga att rebound , även i våra 70 och 80 . Livsstilsval är viktiga att stoppa minnesförlust och även återta mark när det gäller minne och generell mental skarpsinne .

Motion

Forskare vid University of Illinois säga att 50 minuters rask promenad tre gånger i veckan kommer att öka din intellektuella resurser , öka hastigheten och mental skärpa , samt öka verkligen hjärnvävnad . De sa också att de som gick i en naturskön miljö som en park gjorde 20% bättre på tester än de som gick på stan.

Sök på Internet

Enligt Prevention , har UCLA forskare upptäckt att rutinmässigt söka information på Internet skapar neurala anslutningar som inte utlösts genom att läsa på egen hand. Studien hävdar att tre gånger så mycket hjärnaktivitet hittades i ämnet som regelbundet sökt på Internet , jämfört med första gången söker . Förebyggande rekommenderar tillbringar minst 20 minuter om dagen man söker på Internet om ämnen som intresserar dig.

spel och pussel

Enligt en berättelse på MSNBC webbplats, en 2006 forskning studie publicerad i Journal of American Medical Association fann att äldre som deltar i en serie av hjärnan öka spel knackade 10 år av sin kognitiva ålder . 3. 000 äldre personer ( medelålder 73 ) deltog i 10 sessioner hourlong hjärnan övningar , skärpning sina kunskaper för att konkurrera med de 10 år de yngre .

Lumosity och förhindrande webbplatser funktionen hjärnan spel som bidrar med minne lagring , spatial förmåga , processorhastighet och analytisk förmåga .

Neurobics

Stimulera dina nervceller och gör ny anslutning med " neurobics . " Neurobics övningar sägs stimulera nya hjärnan kretsar , en involvera bryta från din rutin på ett sätt som väsentligt utmanar dig . Till exempel, om du är högerhänt, prova att skriva med vänster hand under en tid. Detta engagerar delar av hjärnan som sällan används, och även om det kan vara något frustrerande i början, det verkligen "vaknar" oanvända nervbanor. Annan verksamhet, enligt Neurobics webbplats, inkludera borsta din undervisning med en annan hand, sluten klä med dina ögon, eller gå en annan väg till jobbet.

Previous:nothing Next:hur man upptäcker Downs syndrom med ett 4D ultraljud

Relaterade artiklar


 • är Prilosec vanebildande?
 • hur man bifoga en baby mobil tjockare krubba skenor
 • god hygien på kontoret
 • hur du väljer en byrå hemvård för dina föräldrar - vad behöver du veta
 • feminina brännande & klåda på grund av klimakteriet
 • behandling för flatfeet hos barn
 • vad blod arbete är gjort för klimakteriet hormoner ?
 • långsiktiga biverkningar av CPAP behandling
 • hur man kan bota tinnitus Efexor tillbakadragande
 • effekter av testosteron skott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com