effekterna av musik på människors känslor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-12
Film producenter och artister använder musiken för att manipulera känslor av publiken att känna sig allt från spänning till sorg under filmer och föreställningar. Ingen kan förneka att musiken har antingen positiva eller negativa effekter på känslor av lyssnare. Dock pröva musikterapi eller studiet av musikens inverkan på känslor hur musik orsaka positiva förändringar i lyssnare och patienter för bland annat den tidiga barndomen utveckling, läkning och återhämtning, och övervinna negativa känslor.

Tidig barndom utveckling

Musik spelar en viktig roll i den tidiga barndomen känslomässiga och intellektuella utveckling, enligt information som sammanställs av Brad Kennedy och Jennifer Durst. Deras forskning visar att även då i livmodern, kan barn tala om skillnader mellan vissa typer av musik. Även kallad prenatal stimulering denna teknik har många positiva effekter bland annat ökad intelligens och kreativitet, tillsammans med förmågan att lugna ner när du lyssnar på musik. Föreslagen sedvänjor för musik i tidig barndom utveckling inbegriper att lära barn att analysera låtar så att de kan lära sig att uttrycka och identifiera sina känslor, även om processer, beteenden och situationer som ett sätt att utveckla kognitiva och motoriska färdigheter.

Läkning och återhämtning

Den amerikanska Musikterapi Organisation stater musikterapi kan tillåta "emotionell intimitet med familjemedlemmar och vårdare, avkoppling för hela familjen, och meningsfull samvaro på ett positivt, kreativt sätt. " Ytterligare studier visar att musikterapi kan orsaka förändringar i fysiologi genom att släppa hjärnan kemikalier inklusive melatonin , norephinephrine , adrenalin , serotonin och prolaktin , vilket bidrar till att minska depression , reglera humör och gör patienterna känner mig lugn och har lättare att sova . Läkarna har använt musik terapi för att hjälpa stroke , cerebral pares och patienter med Parkinsons sjukdom bättre . Dr Suzanne Hasner säger skallskada och dementa patienter behålla musiken förmåga att " djupt i vårt långtidsminne är detta repeteras musik . Det behandlas i den emotionella delen av hjärnan, amygdala. Här kan du minnas den musik som spelas på ditt bröllop, musik av din första kärlek, det första dansen. Sådana saker kan fortfarande vara kvar även hos personer med progressiva sjukdomar. Det kan vara ett fönster, ett sätt att nå dem. "

Negativa känslor och rädsla Management

Dr Zbigniew Kucharski, från medicinska akademin i Warszawa, har studerat effekterna av musik när de används för rädsla förvaltning i tand patienter. Han upptäckte att barn som lyssnade till 30 minuter musik före och efter tandingrepp var mindre benägna att uppleva negativa känslor. En annan studie, "kvantifiering av effekterna av att lyssna på musik som en icke-invasiv metod för smärtbehandling," som utfördes 1992 visade att avslappnande musik bidrog till att minska ångest och smärta hos patienter som genomgår vissa medicinska ingrepp inklusive smärtsamma gynekologiska förfaranden och pediatriska kirurgiska bränna enheter.

Previous:nothing Next:hur man hittar hemorrhoid smärtlindring nu

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen varningssignaler om stroke
 • vätska i hjärnan på ett ofött barn
 • hur man kan öka extensor poserande för tidigt födda barn
 • hur man handskas med matförgiftning
 • Hur man testar östrogennivåer hemma
 • mögel och barns hälsa
 • användning av methyl paraben
 • tecken och symtom på halsfluss i småbarn
 • är activella syntetiseras från en växt ?
 • hur man behandlar en feber och en förkylning i barn och spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com