hur du kan hjälpa ditt barn hantera social ångest

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-17
Du som förälder måste hjälpa ditt barn om du har märkt att ditt barn är ovanligt rädd, rädd eller blyg. Ditt barn är sannolikt lider av social ångest-som också kallas social fobi. Detta är inte ett villkor som kommer att försvinna om de lämnas obehandlade.
Social ångest är en onormal, överdriven och irrationell rädsla för sociala situationer. Sådana situationer kan innefatta rädsla för vissa eller alla av följande; mingel eller prata med de andra barnen i skolan, pratar med lärare eller tränare, skaffa vänner, hitta vänner för att äta lunch med i cafeterian, öka din hand i klassen svara på ett fråga eller ens be att gå till toaletten. En socialt oroliga barn kan bli stum när uppmanade i klassen eller vid behov att tala inför en grupp.
När ditt barn blir äldre kan han eller hon utveckla vissa färdigheter att klara på egen hand, men att lindra problemen kan avsevärt påskyndas om du som förälder söka hjälp för ditt barn. Ett barn med social ångest som går obehandlade kommer att bli en tonåring och sedan en vuxen bär en apa på ryggen som kommer att hindra dem från att njuta av alla typer av normal social interaktion inklusive fritidsaktiviteter, fester, danser, dating, få ett jobb och hitta en mate.
Ett socialt ängslig person är någon som kanske inte tala för sig själva när det handlar om en översittare , en förälder , ett syskon , en chef eller en make. Social fobi har först nyligen erkänts som en utbredd psykisk störning. Det finns hjälp . Men du måste söka den . Du kan börja med att prova följande :

Du behöver : .
Tålamod
Fastställande.
Med ditt barns bästa för ögonen .
.


1 .
Prata med barnets lärare att ta reda på vilka svårigheter ditt barn har på grund av en ovanligt blyg eller återkallas barn kommer att uppmärksammas av läraren . I själva verket är ditt barn antagligen " bra " barn som aldrig talar med , agerar upp eller missköter sig . Om ditt barn är fortfarande i grundskolan , låt läraren veta om din oro för att ditt barn kan lida av social ångest . Be läraren att arbeta med dig att hjälpa ditt barn genom att ge dem uppgifter att hjälpa läraren . Den socialt ängsliga barnet vill kommunicera och relatera till läraren och vara en del av gruppen, men vet inte hur .
2 .
Prata med skolkuratorn att ta reda på om skola har program eller resurser för att testa barn med psykiska problem eller kan hänvisa dig till några resurser för provning och /eller behandling . ( Så många barn remitteras för ADD testa att skolor kan mycket väl ha resurser för att testa för social ångest ) .
3 .
Forskning på webben för lokala resurser för behandling . Leta efter en terapeut eller psykiatriker som är specialiserad på behandling av social ångest hos barn . Du vill också ha en specialist på kognitiv beteendeterapi (KBT ) , med behandling i en kombination av individuellt och gruppterapi med barn i närheten av gamla dina barn . KBT är kortsiktiga terapi som vanligtvis varar ett visst antal veckor och är mer sannolikt att täckas av din sjukförsäkring .
4 .
Från din forskning , göra en lista med frågor så att du kan intervjua terapeut . Du kommer att vilja veta kostnaden , om medicineringen kan ingå , hur behandlingen hanteras , om gruppterapi ingår , träffsäkerhet, etc. Detta är avgörande eftersom du och ditt barn kommer att ägna mycket tid i behandling, och du vill inte att det ska vara bortkastad .
5 .
Sök din lokala och kommunala tidningar och tidskrifter för att se om det finns några annonser för sociala studier ångest behandling eller experiment barn . Ring psykiatriska avdelningen på ditt lokala universitet, NIH eller sjukhus för att se om de bedriver någon fri prövningar för kognitiv beteendeterapi hos barn i ditt barns ålder .
6 .
Du får inte hittar ett botemedel för ditt barns sociala ångest eftersom behandling kommer att hjälpa i varierande grad . Inte desto mindre kommer ditt barn vet att du känner igen våndan de är i och ta lite tröst av att veta att han eller hon inte är ensam med detta problem och är verkligen helt normalt . Det faktum att det finns ett namn för vad ditt barn upplever och att de kan diskuteras möjliga behandlingsformer och sätt att hantera kommer att hjälpa ditt barn inte känner sig så ensamma .

tips och varningar


 • Endast en psykiater kan skriva ut mediciner , men försök att göra utan det .
 • Om terapeuten inte kan räkna ut hur att få ditt barn att prata med dem och verkar bara vara att gå genom vad du säger till dem , få någon annan .
 • flesta sociala ångest tycks vara ärftlig så har du förmodligen en förälder , syskon eller du själv Drabbas av social ångest .
 • Det finns många studier görs som behandling inom detta område fortsätter att utvecklas . Titta särskilt för test som inkluderar kognitiv beteendeterapi. Min son och jag har båda social ångest och haft stor nytta av ett test genomfört av ett lokalt universitet . Det var gratis , varade i 16 veckor eller så , och inkluderade individuellt och i grupp KBT .


 • Previous:nothing Next:hur man ska leva med en katt när man är allergisk

  Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på manliga hormon obalans
 • Vilka är biverkningarna av läkemedel för hosta hos småbarn ?
 • hur man kan förebygga online viktökning
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
 • hur man kan stoppa att bli sjuk
 • hur man håller varmt i sängen
 • klimakteriet & Body domningar
 • genetik kontra miljö fetma hos barn
 • hur man hittar en screening livlina hälsa
 • vätska i hjärnan på ett ofött barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com