råttgift och dess inverkan på spädbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-16
Råttor är en hälsofara i miljön . Däremot kan förstöra dessa varelser omfattar ofta giftiga kemikalier

sjukdomar som överförs från Rats

Enligt University of California Statewide integrerat växtskydd, den vanliga sjukdomar som sprids av råttor är tyfus , trikinos ( en parasit ) , salmonella ( en typ av matförgiftning ) , och ratbite feber . Andra sjukdomar är leptospiros (en sällsynt bakteriell sjukdom ) och böldpest .

Ekologisk Rodenticider : Kumariner och Indandiones

Kumariner är ämnen som finns naturligt och i säkert belopp i jordgubbar , aprikoser , körsbär , lavendel , selleri och kanel , om detta ger är fräsch och oförstörd . De kemikalier som hjälper växten att stöta bort insekterna . Däremot kan kumariner vara farligt . Jordbrukarna upptäckte dessa gifter när deras boskap åt ruttnande hö och dog av oförklarliga blödningar . Kumariner är kraftfulla blodförtunnande kemikalier som inte tillåter blodet att koagulera. Den minsta repa är potentiellt dödlig , eftersom sår fortsätter att blöda okontrollerat . Ibland läkare använder kumariner som medicin som måste övervakas noga . Warfarin , ett kumarin , ordineras som antikoagulans att förhindra blodproppar som kan leda till hjärtinfarkt . Den kemiska används också som en gemensam rodenticide att döda möss och råttor. Det är ett ackumulerat och trög gift som orsakar gnagare att dö av inre blödningar . Warfarin , enligt University of Illinois-Urbana /Champaign Carle Cancer Center , tar 48 timmar att ta effekten på människor . Problem med warfarin kan innefatta hudutslag och hudnekros ( hud död) , diarré , hepatit , buksmärtor och illamående . Nyligen genomförda studier från University of Chicago har funnit att warfarin orsakar blödningar hjärnan stroke .
Indandiones också agera på samma sätt som kumariner med antikoagulant egenskaper . Gravida kvinnor bör inte ta indandiones och kumariner eftersom de kemikalier orsaka fostermissbildningar

Rodenticider . Oorganisk Gifter

Tallium sulfate är en tungmetall som salt , på grund av sin giftighet , som endast säljs för yrkesmässig skadedjursbekämpning användning . Den kemiska har förbjudits som en rodenticide i U. S. sedan 1972 men är fortfarande i bruk i underutvecklade länder. I augusti 2005 av den indiska tidning yrkes-och miljömedicin anger att tallium sulfate är en biprodukt av kol , smältning ( främst bly och zink ) cement och kadmium tillverkning . Förgiftningssymtom bland annat skador i nervsystemet , anorexi ( kraftig viktminskning ) och hjärtsjukdomar . Gul fosfor är en frätande kemisk och skadar alla organ kropp som den berör . Zink phosphide är mindre frätande men kan skada lungorna .

Rodenticider : krampframkallande

Crimidine , stryknin , och natrium fluroroacetate och fluroracetamide är krampframkallande . De kemikalier som agerar på hjärtat och nervsystemet genom hjärtarytmier och avbrott i andningen . Enligt uppgifter från University of Missouri , så lite som 15 mg av stryknin kan döda ett barn .

Varning

Låt utbildad bekämpningsmedel anställda använder gifter för att eliminera råttor . Försök inte diagnos eller behandla misstänkt förgiftning på egen hand . Varje fall av faktisk eller misstänkt förgiftning kräver omedelbar medicinsk intervention . Ta ett barn som du misstänker att intaget gifter till akuten .

Previous:nothing Next:vad är en barn- medicinsk invaliditet ?

Relaterade artiklar


 • hur tips för att bli gravid
 • hur man kan förebygga förstoppning utan katrinplommon
 • hur man kan bli av rakning upphöjningar i bikinilinjen
 • det bästa benet kuddar
 • Varför orsakar Johnsons baby schampo inte tårar ?
 • ingredienser i ett salt SITTBAD
 • Vad kan en ammande mamma ta när hon är sjuk ?
 • hur man ska leva livet med autism
 • hur man ger en chans
 • Vilka är orsakerna till ett anbud mjälte?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com