spänningsanalys formel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-12
Stress analys är utvärdering av en eller flera kraft -ingångar på en strukturell komponent . Stress analys används för att förutsäga effekterna av dessa krafter på en del av en struktur . Ingenjörer använder ofta stress analys av sina konstruktioner för att säkerställa att material och dimensioner som de valt i sina beståndsdelar så att beståndsdelar att motstå den operativa belastningar som de kommer att uppleva. Det finns en mängd grundläggande formler stress analys som används för att kvantifiera olika egenskaper hos en komponent och dess beteende under belastning .

axialspänning Formula

axialspänning ( u03C3 ) beräknas som den anbringade belastningen (P ) dividerat med tvärsnittsarea ( A) komponenten under belastning , eller u03C3=P /A. Stress anses positivt när den pålagda lasten är drag- och negativ när den pålagda lasten är tryckkraft . Till exempel upplever en balk med ett tvärsnitt av 5 kvadrat inches utsätts för en axiell dragkraft av 1. 000 pounds en axiell spänning på 200 pounds per kvadrattum .

Strain Formula

Strain är relaterat till beteendet hos en komponent under belastning baserat på dess materialegenskaper . Stam ( u03B5 ) är lika med stress ( u03C3 ) dividerat med elasticitetsmodul ( e) för de särskilda material av komponenten , eller u03B5=u03C3 /E. Till exempel, om balken i föregående exempel är tillverkad av konstruktionsstål , är stammen lika med ( 200 psi ) /( 29x10 ^ 6 psi )=6. 9x10 ^ -6 . Strain har inga enheter men är ofta tillskrivs inofficiella enhet stam eller mikroeffekt .

skjuvspänningen Formula

Skjuvspänning är resultatet av två motsatta transversella krafterna som tillämpas på båda sidor om ett plan av en komponent . Komponenter som sprintar och bultar är ofta utsätts för skjuvspänningar. För en del under en enda skjuvning , är den genomsnittliga skjuvspänningen ( u03C4 ) den pålagda lasten (P ) dividerat med tvärsnittsarea (A ) för komponenten eller u03C4=P /A. Till exempel upplever en balk med ett tvärsnitt av 5 kvadrat inches genomgå en tvärlast av 1000 pounds en skjuvspänning av (1. 000 pounds ) /( 5 kvadrat inches )=200 psi .

Med Stress Formula

Pins , nitar och andra kontakter skapa påfrestningar på de komponenter som de ansluter . Den bärande ytan är kontaktytan mellan kontakten och de anslutna komponenterna . Lagret stress ( u03C3b ) är lika med den pålagda lasten (P ) dividerat med tjockleken av komponenten (t) och diametern på den kontakten ( d ) , eller u03C3b=P /( t * d ) . Till exempel , förmedlar en nål med en 1 tums diameter passera genom en 1 tum tjock plåt och under en belastning av 1000 pounds betydelse stress (1. 000 pounds ) /( 1 tum * 1 tum )=1000 psi .

Deformation Formula

En annan viktig faktor som stress analys är beräkningen av deformationen av en komponent på grund av en belastning. Deformation ( u03B4 ) är lika med den pålagda lasten (P ) multiplicerad med längden ( L ) av de delat med tvärsnittsarea ( A) och elasticitetsmodul (E ), eller u03B4=( P * L ) /( A * E) . Till exempel kommer en 24 tum lång strukturella stålbalk med en 1 kvadrattum tvärsnitt utsätts för en dragkraft axiallast av 1000 pounds resultera i en deformation av (1. 000 pounds * 24 inches ) /( 1 kvadrattum * 29x10 ^ 6 psi )=0 . 0008275 tum.

Previous:nothing Next:effekterna av musik på människors känslor

Relaterade artiklar


 • hur man bästa tiden att bli gravid
 • är dimetikon säker för människor ?
 • hur du skyddar din hälsa och samtidigt på datorn
 • vad är orsakerna till dova smärta i nedre buken hos kvinnor ?
 • MRT och implantat av metall säkerhet
 • är nackstöd kuddar säkra för barn i bilen ?
 • Epsom salt & din hälsa
 • hur intervju för äldreomsorg
 • skivstänger vs hantlar
 • Inomhusväxter & astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com