typer av fast förband

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-15
Fast leder, även känd som synarthrotic leder är leder i kroppen som inte rör sig. Människan har fast leder för stabilisering och för benbildning --- processen för cartiladge förvandlas till ben, oftast bara sett hos barn. Medan den mänskliga kroppen inte har många fast leder, de är mycket viktig för allt från att tugga på barnets utveckling. Det finns tre typer av fast leder: gomphosis, suturer och synchondrosis.

Gomphosis

Gomphosis lederna där ett ben passar till en annan och kan inte flytta. Det enda exemplet i människokroppen, enligt Encyclopedia Britannica är tänder. För denna gemensamma, ansluter en fibrös vävnad tänderna till uttag och håller dem på plats. Även om denna gemensamma är fast, stadig, kan gradvis trycket flytta med våld det, som i fallet med hängslen, eller med en plötslig knyck, som i fallet av en skada slår ut en tand.

Suturer

suturer definieras som ben som förbinds med fibrös sömmar och är fast. Det enda exemplet i den mänskliga kroppen finns i skallen , som enligt Sciencethinking. org , består av flera sömmar . GetBodySmart. com belyser fyra suturen lederna i skallen : den skivepitelcancer suturer och det sagittal sutur , den koronala sutur , och lambdoidel suturen . Enligt Mayo Clinic , den fibrösa vävnader i suturer är mjukare och placerade längre ifrån varandra när ett barn föds . Detta för att skallen att växa i takt hjärnan expanderar , och varför man måste vara försiktig med nyfödda huvud . När barnet växer upp , lederna smälta samman och blir stela .

Synchondrosis

Synchondrosis är benämningen på ett ben ansluter till en annan ben med tjocka , fibrös vävnad ( oftast brosk ) . Av alla kroppens fasta leder , de är de mest talrika . Enligt Sciencethinking. org , United Nations University , och South Dakota State University , exempel på synchondrosis är tibiofibular gemensamt , vilket är sambandet mellan skenben och vadben hittades nära knät , den sternocostal gemensamt , vilket är sambandet mellan sargen och bröstbenet ; det manubrium , som förbinder bröstbenet och nyckelbenen , anslutningen mellan ulna och radius , som finns i underarmen , blygdbenssymfysen , som finns i bäckenet , sambandet mellan occipitala och sphenoid ben , finns på basen av skalle , och epifysbrosk tillväxt , som är längder av brosk som förstenas och blir ben som den person åldrar , vanligen mest hittas i långa ben som skenbenet .

Previous:nothing Next:amning och neurologiska problem

Relaterade artiklar


 • utslag på grund av preventivmedel
 • hur man ställer upp som en doula
 • vad är en DCD levertransplantation ?
 • naturlig flytande behandling för hemorrojder
 • bifokala kontra progressiv
 • klimakteriet och knäsmärta
 • livsmedel som utlöser yrsel
 • hur man kan bli av hicka snabb
 • öronvärk medicin för barn
 • hur man samla in data för en plan att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com