aktiviteter som ökar aptiten hos äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-13
Det finns många anledningar till varför äldre människor inte äter. Några av dessa skäl är, synförlust, depression, vara ensam, svårighet att svälja, smärta, trötthet och matsmältningsproblem. På grund av dessa svårigheter kan mat inte längre vara tilltalande, eller det kan inte smaka bra för dem. Engagera äldre i aktiviteter kan väcka deras intresse för att äta.

Planera en måltid

Har den äldre personen hjälpa dig att planera en måltid från början till slut. Bestäm vad som kommer att serveras . Få ut några kokböcker och leta upp favoritrecept . Snacka om den "gamla goda dagar . " Diskutera sina favoritrecept . Snacka om speciella trick för att förbereda vissa livsmedel . Hjälp honom att göra inbjudningar till en speciell måltid . Låt honom förbereda en enkel rätt med så mycket hjälp som behövs . Låt honom smaka på mat du förbereder . Om han inte kan delta aktivt , låt honom följa förberedelserna , men ändå låta honom lukta och smaka på maten du förbereder .

långsam tillagning

Att göra maten som tar hela dagen att förbereda sig på en långsam spis , fyller rummet med ljuvliga dofter som ofta öka en persons aptit . Du kan förbereda en gryta. Fördelen med att göra detta, förutom att skapa de utestående arom, är att det är kostnadseffektivt, och maten är mjuk och lättare att äta.
Du kan också göra en dessert som tar lång tid att laga mat. Många äldre människor fortfarande har en söt tand, så ofta godis tilltalar fortfarande till dem.
Ett exempel på något du kan göra är ett äpple Brown Betty beredas i en lerkruka potten. Detta görs med äpplen, farinsocker och kanel. Matlagning dessa ingredienser tillsammans kommer våt flesta äldres aptit.

Ice Cream Delights

Oavsett om du tjänar en äldre person en vanlig tallrik vaniljglass eller en glass med alla tillbehör, det är något med glass som motiverar en äldre person att äta. Om du bara serverar vanlig vaniljglass, varför inte ha den i en fancy maträtt. Få ett papper skål och dekorera den innan du sätter glassen i den.
Har ett smörgåsbord av fyllningar för den äldre att välja mellan. Har han lade sin favorit topping på glass.

Dukning

Tillåta en äldre person att duka kan sätta honom på humör för att äta. Har honom plocka ut några ganska bordstabletter . Prova att använda fancy porslin . På något sätt mat smakar bättre på smårätter .

Watching The Food Network

Ett enkelt sätt för en äldre person att iaktta matlagning är att ha honom titta på ett program matlagning . Den Food Network har matlagning och andra program om mat på hela dagen . De producenter och stjärnor visar att maten ser oerhört aptitretande. Titta på de här programmen kan göra dig hungrig .

Previous:nothing Next:vad göra när ägaren till en läkare dör

Relaterade artiklar


 • örter för premenopause
 • hur man håller en nyårslöfte att sluta röka
 • hur man kan aktivera vilande delar av din hjärna
 • hur man somna snabbare än vanligt
 • hur man fungerar utan sömn
 • klimakteriet och avstånd ut
 • biverkningar av magnesium hos barn
 • behandling för hormonell depression hos kvinnor
 • Hur man vet om Concerta inte fungerar för mitt barn
 • hur man ändrar mentalvårdstjänster för ungdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com