effekterna av månens faser

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-12
Månen och dess cykler lunar har varit föremål för vetenskapliga studier och traditionella folklore i århundraden. . Många kulturer och religioner bas del av deras trossystem runt månens faser, tillskriver märkliga händelser och ökningar av fertiliteten, våld och galenskap under vissa cykler. Modern vetenskap har försökt att avslöja dessa rykten och vidskepelse, men de fortsätter ändå.

Föreställningar om Tides

Tidvatten, uppgång och fall av vatten i förhållande till landmassorna, skapas dels via gravitationskraft av Jorden och månen. Vad sägs vara "hög" och "låg" ebb i allmänhet ske varje 12,5 timmar dagligen, med månens faser påverkar hur allvarliga toppar och dalar är. Månfaser avser också avståndet månen är borta från jorden.

Spring Tide inträffar när månen är ny eller full. Högvatten är högre och lågvatten är lägre under dessa tider än med andra faser av månen. Även en populär missuppfattning, förekommer våren tidvatten inte bara på våren. NEAP tidvatten, däremot sker under ett kvartal månens faser och är mycket svagare än normalt eller våren tidvatten.

Folklore och Tradition

Det finns många kvasi-vetenskapliga teorier om månens faser . Nya och full månar har tillskrivits för plötsliga förändringar i humör , öka eller minska i fertilitet och förekomster av psykisk sjukdom . Trots många berättelser och populära föreställningar runt månens faser , har det ännu inte ett avgörande vetenskapliga studie har visat att tillförlitligt koppla dem till någon liknande fenomen , oavsett om det födelsetal , brott eller humör .

missuppfattningar om Lunar Cyklar

Lunar effekt på tidvattnet är faktiskt väldigt liten . Enligt astronomen George O. Abell , skulle en mygga utöva mer gravitationskraft på en människas arm än vad som skulle kunna orsakas av månen . Medan ebb och flod inträffar på nytt och fullt faser av måncykeln är detta också beror på det faktum att solen är i linje med månen och jorden , utlåning sin egen gravitationskraft att jordens oceaner .

Previous:nothing Next:progesteron för vaginal blödning under perimenopause

Relaterade artiklar


 • hur man brygger en örtte att lindra halsont
 • hur man kan sänka hög feber hos barn
 • skivstänger vs hantlar
 • hur man kan bryta den Koffein evigt
 • hur man väljer livsmedel för att balansera ph
 • tecken och symptom på tendinit i armbågen
 • Vad är några hushållens syror & baser ?
 • Så för att lindra barns förkylningssymptom utan medicinering
 • hur du får din måste- ha näring under graviditeten
 • hur man gör en elektrolytisk lösning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com