en lista med låg densitet lipider

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-24
låg densitet lipider är faktiskt lipider som bärs av låg densitet lipoproteiner . Lipider är inte särskilt lösliga i vatten, så att transportera dem i blodet , de måste knytas till ett protein som är vattenlösligt . Dessa proteiner kallas lipoproteiner. Med låg densitet lipider inkluderar kolesterol och triglycerider. Höga nivåer av låg densitet lipider kan orsaka ateroskleros och andra hjärt- kärlsjukdomar .

kolesterol

Lipoproteiner transport lipider genom blodomloppet och reglerar omsättningen av kolesterol , en viktig komponent i cellmembranen och en föregångare till naturlig steroider . Höga nivåer av kolesterol är inblandade i att orsaka åderförkalkning. Detta är ett tillstånd där kolesterol byggs upp på insidan av kärlväggarna och blir förkalkade . Detta tillstånd orsakar artärerna förlorar sin naturliga flexibilitet och constricts blodflödet genom artärerna . Mat med högt kolesterol är lever, rött kött , räkor och hummer och äggula .

Triglycerider

Triglycerider är en annan typ av fett som höjer LDL-nivåerna . Dessa fetter som finns i kött mycket mättat fett , hela mjölkprodukter och äggulor . Alkoholkonsumtionen kommer också att höja triglycerid nivåer. Höga triglyceridnivåer kan tyda debut av typ 2- diabetes . Dessa fetter metaboliseras i kroppen och kan höja LDL nivåer . Triglycerid nivåer ökar genom att äta sockrade eller raffinerad mat , och livsmedel som framställts med vitt mjöl .

transfetter

Transfett kommer att öka din LDL nivåer och faktiskt sänka ditt HDL ( det goda kolesterolet) nivåer . Hydrerade oljor-vegetabiliska oljor som är förtjockad att steka mat och för att göra margarin och kortare-alla innehåller transfetter . Kontrollera att maten etiketter för " delvis härdade "eller " förkorta ". Dessa är ledtrådar som de livsmedel innehåller transfetter . Livsmedel som är typiskt hög i transfetter inkluderar pommes frites , munkar och kommersiella bakverk .

Previous:nothing Next:sjukgymnastik träning

Relaterade artiklar


 • Varför orsakar Johnsons baby schampo inte tårar ?
 • hur man beräknar ränta dopamin dropp
 • sjukdom och polyuretanskum lukt
 • Definitionen av patologiska gulsot
 • Hur man tar loss med kärlek
 • hur man framgångsrikt kan sluta röka med hjälp av nikotinplåster
 • undertryckta beroende bota
 • amning och neurologiska problem
 • hur man ser ut och känns bra efter en förlossning
 • den bästa bäddmadrasser för dem som togs upp luft sängar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com