graviditet med en utbuktning skiva

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-05
Det är vanligt att kvinnor får ont i ryggen under graviditeten på grund av den tyngd och stress på ryggraden och bäckenet . Kvinnor som lider av en utbuktning skiva och blir gravid kan finna lägre höjningar ryggsmärtor och kräver ytterligare behandling

Definition

En svällande skiva , även kallad ett diskbråck , utskjutande eller brusten skiva , förekommer som skivor urarta och försvaga , vilket brosk skall skjutas in i rymden som innehåller ryggmärgen som orsakar smärta, enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke . Utbuktande skivor förekommer oftast i den nedre ryggraden .

Identifiering

En utbuktning Skivan kan vara asymtomatisk , lämnar den sjuke ovetande om tillstånd , medan andra kan uppleva smärta eller domningar i skinkan och ner på benet. Tillkommande vikt och spinal stress under graviditeten kan förvärra en utbuktande skiva och smärta i samband med den, enligt backpainguide. com .

Diagnos

Traditionella diagnostiska tester för en utbuktning skiva, som röntgen , diskografi , Datortomografi , skelettscintigrafi eller MRI , rekommenderas inte under graviditet . Hälso-och sjukvårdspersonal kommer att genomföra en omfattande sjukdomshistoria, undersöka ryggen samt genomföra provningar blod eller ultraljudsundersökning för att fastställa orsaken till smärtan .

Behandling

Behandling av en gravid kvinna med en svällande skiva beroende på hur allvarligt tillståndet och nuvarande skede av graviditeten . Den kan bestå av en till två dagar i sängläge ; måttlig motion , som simning , promenader eller yoga , en anti- inflammatorisk medicin , till exempel ibuprofen , eller smärtstillande paracetamol . Kompletterande och alternativa terapier medicin, såsom kiropraktik och massage kan också vara till nytta.

Förebyggande /Lösning

Kvinnor som är gravida bör arbeta för att upprätthålla korrekt hållning under hela sin graviditet och undvika övningar eller rörelser att skaka eller stam kroppen eller ryggen. Dessutom bör gravida kvinnor bör ha bekväma skor, sover på sidan på en fast madrass, delta i miljövänlig aerob träning och inte lyfta tunga föremål.

Förlossning

Gravida kvinnor med en svällande skiva bör anmäla sitt Narkosläkaren av sitt tillstånd innan de får ryggmärgsbedövning eller en epidural. Dokumentation, t. ex. ultraljudsundersökningar eller medicinska rapporter, bör ges till narkosläkaren att hjälpa till med placeringen av epidural innan förlossningen.

Previous:nothing Next:Fakta om den mänskliga kroppens pH- nivåer

Relaterade artiklar


 • god hygien på kontoret
 • lipitrex kost
 • hur man utlöser kvinnliga hormoner hos män
 • hur man skall bedöma fysisk misshandel under graviditet
 • vem kontrollerar drogen priser?
 • nyfödda adrenal syndrom
 • hur man väljer att konvertera en vedeldad spis med gas
 • hur man har en lyckad IVF
 • hur man startar en hemtjänst & gruppbostad
 • hur man ska leva drogfri och nykter och må bra på samma gång
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com