hälsokontroller av kroniska sjukdomar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-13
hälsokontroller innebära blodprover , röntgen och andra förfaranden som hjälper avgöra om du har en viss sjukdom eller ett tillstånd . Ofta hälsokontroller visar om du är i riskzonen för att utveckla en sjukdom . Fånga dessa villkor i ett tidigt skede innebär ofta lättare och kortare behandlingar . Om det är fastställt att du är i riskzonen , kan förebyggande åtgärder rekommenderas .

Heart Disease

inledande screening för hjärtsjukdom vanligtvis betonar hjärtat under kontrollerade omständigheter . Dessa stresstester upptäcka förekomsten av blockeringar . Om du har vissa riskfaktorer, såsom högt blodtryck , högt kolesterolvärde eller en familj historia av hjärtsjukdomar , du är mer benägna att utveckla hjärtsjukdom . Föreställningar för högt blodtryck och höga kolesterolvärden är klar när du får en fysisk undersökning. Läkaren kommer också att lyssna till ditt hjärta och avgöra om du behöver ett test hjärta stress .

Diabetes

svara på vissa frågor om ditt allmänna hälsotillstånd och familjens historia kan avgöra om du är i riskzonen för diabetes . Du kanske redan har diabetes och inte vet det . En del av en rutinmässig läkarundersökning tentamen är ett slumpmässigt blodsocker test . Ett blodprov avgör om kroppen kan metabolisera socker och andra kolhydrater ordentligt . Om detta är onormalt , kommer din läkare att göra mer grundlig blod och urinprov . Testerna inkluderar en fastande prov blodsocker och ett glukostoleranstest. Om du redan är diagnosen diabetes kommer din läkare att göra ett HbA1c test, som visar hur väl du kontrollera din diabetes .

sköldkörtelsjukdom

Sköldkörtelsjukdomar är vanligare än diabetes och hjärtsjukdomar. Det kan göra dig sårbar för många andra sjukdomar . Många har en underaktiv eller överaktiv sköldkörtel men vet inte om det eftersom symtomen är så ospecifika . Som en del av en fysisk undersökning , kommer din läkare ordinera blodprover för att se om du lider av sköldkörtelsjukdom. Testerna inkluderar T3 och T4 tester och sköldkörtel hormon test .

Depression

Ett enkelt och snabbt sätt att ta reda på om du har symptom på depression är ett kostnadsfritt och konfidentiellt depression-screeningen ( se Resurser ) . Dessa screeningtest kan hjälpa dig att avgöra om du ska se en psykisk sjukvårdspersonal . Som en del av en fysisk undersökning kommer din läkare ställa frågor om ditt humör . Berätta för honom om du känner dig deprimerad så att han kan ge dig råd om att få den hjälp du behöver .

Previous:nothing Next:aktiviteter som ökar aptiten hos äldre

Relaterade artiklar


 • hur du avgör om ditt barn är redo för potträning
 • knä Band & graviditet
 • symtom på knutna muskler på skulderbladet
 • säkerhet Claritin om barnen
 • hur du tar bort lash extensions
 • hur man somna snabbare än vanligt
 • hur du gör ditt liv lycklig och balanserad
 • hur man kan slå det nya året ’s Blues
 • hur man gör perfekt gå utfall
 • vad är patologiska gulsot ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com