hur du granskar kontrakt sjukförsäkring

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-12
Förstå funktioner och fördelar med din sjukförsäkring plan är väsentlig för att garantera att betalningen för din medicinska behandling behandlas och hanteras korrekt i både din läkare och ditt försäkringsbolag . Om du funderar på inköp av en ny ordning, att veta hur man ska värdera en plan hjälper dig att göra en mer välgrundat beslut . Oavsett vilken typ av hälso- plan som du har eller undersöker , Det finns flera funktioner som delas av alla planer , med de variationer av dessa funktioner är den viktigaste aspekten .

Du behöver :
sammanfattning politik nytta


1
Undersök dina planens täckning . . Vissa planer , som HMO , begränsa betalning för din behandling att endast de läkare och anläggningar inom en på förhand definierad grupp eller nätverk . Om du får behandling från en leverantör utanför försäkringsgivare nätverk , kommer försäkringsbolaget inte betala för dessa tjänster . Andra planer , som offentliga postoperatörer , kan du få behandling från out-of-nätoperatörer , men betalar ett reducerat belopp och kräver att du betalar en större del av kostnaden för behandlingen .
2 .
Översyn hänvisningskraven . HMO kräver normalt att du få en remiss från din primärvårdsläkare innan du har rätt att besöka en specialist . Detta resulterar normalt i en kostnadsökning för dig på grund av obligatorisk tid hos din husläkare . De flesta andra typer av planer sjukförsäkring behöver inte hänvisningar att besöka specialister , vilket gör att du välkommen att kontakta leverantören och boka en tid när du vill.
3 .
Ta del av självrisker . Många planer kräver att du betalar för hela kostnaden för din behandling tills du har använt en viss mängd dollar . Det är först efter att du har spenderat pengar som försäkringsbolaget börjar bidra till betalning för dina tjänster . Självrisker är typiskt fördubblats om din plan ger täckning för mer än en person , som i fallet mellan man och hustru täckning, och det högre beloppet ses som en övergripande politik avdragsgill , inte en separat för varje person.

4 .
Undersök samförsäkrande alternativ . Endast ett fåtal planer kommer att betala för 100 procent av din behandling , och de höga kostnaderna för dessa planer är att göra dem mindre vanliga . De flesta planerna har en samförsäkrande mängd som är normalt mellan 60 och 90 procent . Detta är den andel av kostnaderna för din behandling att försäkringsbolaget kommer att betala efter att du har redan betalat alla nödvändiga up front självrisker . De återstående 10 till 40 procent balansen är ditt ansvar .
5 .
Titta över den maximala ur fickan ( MOOP ) alternativ, som refererar till totala mängden pengar som du kan bli skyldig att bidra mot din behandling . Om kombinationen av din självrisker , samarbete betalar , och koassurans ansvar överskrider MOOP , då eventuella framtida sjukvårdskostnader täcks helt av försäkringsgivare . Många politikområden har MOOP belopp som sträcker sig från $ 5. 000 till mer än $ 20. 000.
6 .
se över den högsta tillgängliga bidragsbeloppet. Alla sjukförsäkring planer lista den totala mängden pengar försäkringsgivare är villig att betala för din behandling . Vissa planer kommer att illustrera ett årligt belopp maximal nytta , medan andra kommer att visa en livstid max . Planer med låga årliga belopp maximal nytta har potential att lämna dig med stora medicinska skulder om din behandling har en mycket hög kostnad.
7.
Kolla in recept täckning. De flesta sjukförsäkring planer har en tredelad komposition recept täckning där du kommer att betala det lägsta beloppet för generiska läkemedel, ett högre belopp för märke som heter mediciner och det högsta beloppet för non-preferred/non-formulary läkemedel. Alla försäkringsbolag är skyldiga att göra sina Formulary förteckningarna tillgängliga för allmänheten, och det är viktigt att ta reda på dina recept täckning nivå innan du köper täckning. Dessutom har många sjukförsäkring planer omfattar en särskild recept-relaterade avdragsgill som måste vara uppfyllda innan transportören kommer att bidra mot din medicinering kostnader.
8.
Undersök täckning begränsningar. Vissa politikområden, som EPOS, begränsas förmånsbestämda planer som inte ger helt heltäckande. Dessa typer av planer begränsa utbetalningen av förmåner för endast vissa typer av behandlingar. Granska planens sammandrag för en lista över uteslutna förfaranden.

Tips och varningar


 • Det enda sättet att sänka den månatliga kostnaden för sjukförsäkringen är att öka din potential utgifter i händelse av att du behöver behandling. När du jämför planer, anser din befintliga ekonomiska resurser och reserver kontanter som du skulle använda för att betala självrisker och koassurans belopp. Om dina reserver är minimal, kan det faktiskt vara klokare att köpa en dyrare plan som minskar andra kostnader.
 • Se till att du helt förstår hur din hälsa fungerar försäkring plan. Du måste vara bekväm med potential out-of-pocket kostnader i samband med din täckning.


 • Previous:nothing Next:effekterna av månens faser

  Relaterade artiklar


 • effekterna av musik på människors känslor
 • armborst ogräsmedel effekter
 • fem funktioner i det mänskliga skelettet
 • livsmedel som utlöser yrsel
 • Vilken roll spelar den mänskliga hjärnan ?
 • den bästa tiden att göra ett 4d ultraljud
 • elektriska filtar och missfall
 • hjärnans utveckling hos spädbarn och tidig barndom
 • vad är en hysteroskopi med livmodern?
 • Vad ska jag göra om mitt barn svalt en slant ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com