hur man använder fiskolja till fördel för ditt hjärta

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-09
Fet fisk som lax, tonfisk och makrill har fetter som kan producera fiskolja. Fiskolja innehåller omega-3-fettsyror som är rekommenderade av hälso-och sjukvårdspersonal som skall ingå i en persons kost. Omega-3 fettsyror är främst dokosahexaensyra eller DHA och eikosapentaensyra eller EPA.

Omega-fettsyror är nödvändiga i cell byggnad. Det är viktigt att få dem från vår kost eftersom kroppen inte kan producera denna typ av syra. Forskning visar att Omega-3 spelar en viktig roll för hjärnans och fostrets utveckling under graviditeten och spädbarnstiden. Fiskolja tros och visat sig ge många hälsofördelar. Bortsett från detta finns det också många fördelar genom att ta kosttillskott fiskolja

Du behöver:. .
Fiskoljekapslar
Glas vatten


1
Fiskolja kan:. .

? Förbättra hjärnans utveckling och minne. Det finns studier som visar att DHA faktiskt spelar en viktig roll för hjärnans funktioner. Låga nivåer av DHA kan öka risken att få Alzheimers sjukdom. Intag av fiskolja under graviditeten rekommenderas också. Enligt en forskning som utförs vid University of Western Australia visade att gravida kvinnor som intar kosttillskott med fiskolja faktiskt föda barn med bättre hand och ögon koordination, bättre i tal och bättre kognitiv utveckling vid en ålder av två och ett halvt.

Bortsett från Alzheimers sjukdom, kan fiskolja också bidra till att minska risken för andra psykiska sjukdomar som depression, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) hos barn, dyspraxi, bipolär sjukdom och dyslexi.

? Minska risken för hör attack . Även om DHA och EPA är fettsyror , kan de minska kolesterol , triglycerider och blodtryck . Det hjälper att förebygga blodproppar i hjärtat . Så bortsett från hjärtinfarkt , är fiskolja också viktigt för att minska riskerna för hjärt- kärlsjukdom.
2 .
? Minska risken för cancer . Undersökningar har visat att fiskolja kan bidra till att minska risken för att utveckla bröst-, prostata- och tjocktarmscancer. De stannar tillväxten av cancerceller och hämma dess tillväxt . För postmenopausala kvinnor, de som konsumerar mer omega-3 fettsyror från lax och makrill eller fisk tillskott olja är mindre risk att utveckla bröstcancer.

? Minska effekterna eller att hjälpa patienter hantera lupus, artrit, kolit och astma. Dess naturliga anti-inflammatoriska funktioner kan reducera smärtan som väcks av inflammatoriska artrit och gastrit.

? Hjälpa en hel del under graviditeten. Inte bara omega-3 fettsyror och fiskolja hjälp han fostrets hjärna utveckling kan det också minska risken för att ge tidig eller för tidig födsel, post-partum depression för mödrar, allergiska reaktioner hos spädbarn en låg födelsevikt. Den inte bara hjälper under graviditeten finns det preliminära undersökningar visar fiskolja till stöd i att bli gravid eller fertilitet.
3.
? Hjälp till att förbättra kroppen totalt. Fiskolja kan hjälpa att producera serotonin, den glada hormoner. Lycka kan hjälpa många människor att hantera stress och andra känslomässiga problem som helt kan förbättra en persons emotionella och mentala disposition. De kan också vitalisera och föryngra huden, reducera rynkor, viktminskning och förbättra synen. Det sägs att fiskolja kan minska akne och göra håret mycket bättre.

Fiskolja är mycket viktigt att bygga ett bättre du . Men läkare och experter tyder på att farmaceutiskt kosttillskott fiskolja . Problemet med att äta för mycket fisk kan faktiskt leda till kvicksilverföroreningar .

Så fråga dig själv, du får tillräckligt fiskolja i kroppen ? Om inte , då är det dags att börja att se till att du gör .

tips och varningar


 • Fiskolja gör glada hormoner som kallas serotonin
 • Fiskolja kan hjälpa om du har depression
 • konsumerar för mycket fiskolja kan sätta dig på en liten risk för kvicksilverföroreningar


 • Previous:nothing Next:Hur berätta om fördelarna med att hålla ditt barns navelsträngsblod är värdefulla för dig

  Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till intermittent blå hudtoner hos spädbarn ?
 • hur man känner igen varningssignaler om stroke
 • eloxerad aluminium faror
 • hur man kan få gratis synundersökningar
 • Hur gör jag rent öron med akne ?
 • hur man handskas med matförgiftning
 • Hur får man en DNA-test när du är gravid
 • naturlig flytande behandling för hemorrojder
 • spädbarn koka behandling
 • Hur sova varmt i ett kallt rum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com