hur man begränsa sömnlöshet och få lite sömn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-22
Vrider och vänder, vrider och sparka ur sängen täcker, slap din kudde, verkar ingenting för att hjälpa dig njuta av en god sömn. Du är inte ensam, miljontals människor i USA låg vaken, upplever precis samma symtom. Det finns ingen "enkel fix" tillgängliga, finns det några saker du kan göra för att hjälpa dig nå en god natts sömn. Hellre än att vara beroende av kemiska sömn-hjälpmedel som finns över disk eller ens ordinerats av din läkare, ta dessa steg att lära sig att minimera sömnlöshet och få lite sömn:

Du behöver:
en bekväm säng .
En väckarklocka .


1 .
Använd sängen för att sova . Om du har en bra bok du vill läsa , ta den till vardagsrummet och läsa där. Fick Munchies ? Hellre än att äta i sängen , gå till köket eller ett annat rum för att tillfredsställa din hunger för mellanmål . Något bra på TV som du vill titta på ? Varsågod , men titta på TV i rummet än ditt sovrum . Behov av att ringa ett samtal ? Använd din telefon , innan du går i pension för natten och ha din konversation när du sitter i ett annat rum i huset .
2.
Villkor dig att ta en frisk luft paus under din arbetsdag. Om du befinner dig få sömnig vid skrivbordet, det är en signal för dig att ta en kort paus, gå upp och röra sig i minst fem minuter. Om sömnighet smyger sig på dig under din lediga dag, ta inte en tupplur. Få flytta och hitta en aktivitet som krävs: rengör gästrummet, organisera garaget eller tvätta bilen. Bara du inte ta en tupplur.
3.
Gå till sängs när du känner dig sömnig. Bara för att det är sent på kvällen, betyder inte att det är dags att gå till sängs. Din "inre klocka" kan behöva justeras, så håll upptagen tills du börjar känna dig dåsig, sväng i för kvällen. Omvänt, om du känner dig sömnig vid sju eller åtta-tiden, riktigt sömnig, stäng sedan ner allt och gå till sängs.
4.
Kontrollera dina urverk innan du slår i. Om du fortfarande vaken 15 minuter efter att du har gått till sängs, stiga upp ur sängen och lämna sovrummet. Gå runt på ett tag, eller fortsätta med den verksamhet du gjorde innan sänggåendet.
5.
Upprepa de föregående två steg , tills det är dags att stiga och börja ditt vanliga dagverksamhet . Kom bara ihåg att du inte bör gå till sängs förrän du verkligen känner dig sömnig , om du har gjort som tidigare, då är det dags att ändra ditt sovande beteende
6

Få ur sängen varje morgon vid samma tidpunkt , oavsett hur mycket eller hur lite sömn man har haft . Efter ett tag kommer din kropp inse äntligen vilken tid du ska gå till sängs på kvällen och vilken tid du ska gå upp på morgonen .
7 .
Undvik att dricka någon mat , drycker och /eller läkemedel som kan ha en negativ effekt på en god natts vila . Typiska no-no 's är alkoholhaltiga drycker , choklad och kaffe .
8 .
Gör ett avtal med dig själv att du flitigt följa stegen ovan . Och ge dig själv en viss tid för att dessa förändringar skall äga rum. Om sömnlöshet kvarstår , schemalägga ett komplett hälsokontroll med en läkare .

tips och varningar


 • håll ut om din ansträngning för att ändra sova beteende .
 • Upprätthålla en " kan göra " attityd
 • artikel Text : . Copyright u00A9 2010 , Ted Atoka , Alla rättigheter reserverade
 • .

  Previous:nothing Next:hur man ser yngre ut än din verkliga ålder

  Relaterade artiklar


 • hur man brygger en örtte att lindra halsont
 • hur man kan minska magen fett på liten budget
 • hur man ska behandla ömma fötter genom mul smärta rättsmedel
 • hur man kan stödja autism
 • hur man får ut av ett dåligt humör snabbt
 • hjälp med en tonårsgraviditeter och graviditetstest
 • typer av örat sprutor
 • hur man får strålande hy med hem botemedel - hudvård tips
 • internationell konferens om Alzheimers sjukdom
 • hur man går tillbaka bröstvävnad efter klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com