hur man förbereder en patient för nedsatt tillgång

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-24
Nedsatt tillgång är en term som används för att beskriva en procedur som kallas en leverbiopsi . En leverbiopsi utföras direkt på levern och på att med en tunn nål biopsi för att ta bort en bit av levern . Levern kan återbilda delar av sig själv , så den leverbiopsi inte skadligt . Den lilla bit av levern skickas sedan till ett laboratorium för test . En patient som genomgår en leverbiopsi måste ta flera steg för att fullt ut förbereda sig för förfarandet

Du behöver : .
Ansiktsmask


1
A . vecka före det planerade förfarandet , skapa en lista över alla de läkemedel som patienten för närvarande tar. Instruera patienten att sluta ta några mediciner som påverkar hur blodproppar och eventuella mediciner som kan interagera med lugnande då de ibland ges före eller under förfarandet. Läkemedel som bör begränsas omfatta blodförtunnande medel , antidepressiva , antibiotika , diabetes och hypertoni mediciner och NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) .
2 .
Har patienten tecken ett skriftligt medgivande , vilket ger dig tillstånd att fortsätta med nedsatt tillgång och leverbiopsi . Se till att medgivande beskriver användningen av lugnande medel och eventuell användning av smärtstillande medel vid behov. Ge patienten en kopia av det medgivande.
3.
Instruera patienten att avstå från att konsumera någon mat eller vätskor åtta timmar före undersökningen. Patienten ska också ordna skjuts hem, och efter någon att stanna hos honom efter ingreppet.
4.
På dagen för förfarandet, ta ett blodprov och få den testad för koagulering förmågor. Administrera koagulationsfaktor koncentrera medicin till patienten om han har blodpropp problem eller en ökad risk för blödning.
5.
Sedera patienten och se till att han bekvämt ligger på rygg, med sin högra hand över hans huvud. Efter att ha använt ultraljudsundersökningar för att exakt lokalisera i levern, använd en lokalbedövning för att bedöva området på buken där nålen ska föras in.
6.
Gör ett litet snitt i buken, då styra biopsi nålen till snittet. Be patienten andas ut och avstå från att andas i minst 15 sekunder, för att minska risken för misstag punktera membranet. Stick in nålen, få lever provet och sedan snabbt ut kanylen.
7.
Sätt press på såret om det behövs, stäng sedan med stygn eller ett plåster. Instruera patienten att ligga på höger sida i två timmar, för att minska blödning risker. Fortsätta att övervaka patienten för två till fyra timmar före utsläpp.


Previous:nothing Next:hur man skriver en ultraljudsundersökning rapport

Relaterade artiklar


 • Vilka är hälsoriskerna med att använda en bastu ?
 • parfym under graviditeten
 • missbildningar på grund av kön val
 • effekterna av svamp & opiatavvänjning
 • farlig nivå av TSH
 • hur man läser en rapport pulsoximetri
 • hur man absorbera prednison efter gastric bypass
 • om barn med epilepsi och depression
 • verktyg som används för att spåra människors arv drag
 • hur man ska finansiera hälso-och sjukvårdstjänster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com