hur man förbereder för en buken MRI

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-30
En MRT är en magnetisk resonanstomografi Scan . Det är en icke-invasiv metod som visar en detaljerad intern bild av buken . Det är gjort med hjälp av kraftfulla magneter och radiovågor .

personen får MR kanske måste gå igenom följande förberedande processer :
1 .
ett lavemang eller en mage tvätta med laxermedel . Detta görs för att rensa ut tarmarna ordentligt så att ge en tydlig bild i MRI.
2.
Patienten kan uppmanas att avstå från att äta eller dricka något för 4-6 timmar.
3.
Ett färgämne kan behöva injiceras i det avsedda området för att få en tydlig visning av det. Om du går igenom en behandling av dialys, bör du informera sjukhuset. . I ett sådant fall injicerar ett färgämne inte rekommenderas
4
Många människor är klaustrofobisk eller bara rädd för som bands fast i en så stor maskin. I ett sådant fall bör läkaren informeras i förväg. Patienten kan få ett milt lugnande medel att förmå dåsighet och underlätta den spänning han kanske känner. I vissa fall en öppen MR kan göras när maskinen inte är mycket nära kroppen.
5.
Eftersom kraftiga magneter används i MRT-processen, bör alla metallföremål tas bort . Några exempel på farliga föremål runt magnetkamera är hårnålar, mobiler, löstagbar dentala fixturer, kreditkort, fickknivar, och hörapparater.
6.
En person med en pacemaker kommer inte att tillåtas att göra en MR-undersökning, eller ens tillåtet att ange skanning området.
7.

Personer som arbetar runt metaller som plåtslagare bör först genomgå en grundlig undersökning med röntgen för att leta efter spår av metall i kroppen, särskilt i deras ögon.
8.

Låt din flygläkare veta om du är allergisk mot något läkemedel eller om det finns någon chans att du är gravid.
9.
Låt din läkare vet om du bär någon medicinska plåster. Det kan vara en reaktion på MR-undersökning resulterar i en förändring i färg av plåstret, som orsakar komplikationer.
10.
Förbered dig psykiskt. Säg till dig själv att genomsökningen görs för det goda så att alla stenar, blockeringar, kan tumörer etc. kan upptäckas tidigt, och behandling kan inledas inom kort.
11.
Du måste underteckna en blankett om att du är medveten om riskerna med företaget genomsökningen och att du är villig att göra sökningen. Tveka inte att be din läkare några frågor du har om förfarandet, risker eller resultaten av MRI.
12 .
Du måste kanske ordna någon att köra dig hem om du ges lugnande medel under skanningen .


Previous:nothing Next:hur man mäter CO2-nivåer på grund av psykisk stress

Relaterade artiklar


 • är activella syntetiseras från en växt ?
 • vad är en nasal potten ?
 • depression hos mamma & säkerhetsfrågor
 • hur man kan förebygga Tinea cruris ( Jock Itch )
 • hur man identifierar de tecken på en stroke
 • hur man förebygger tonåriga rökning
 • hjälp för äldre att köpa blöjor
 • diskmedel vs rengöringsmedel
 • typer av vandrare för äldre
 • om Tiger balsam aktuella salva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com