hur man förstår bearbetning av buken ultraljud

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-29
Abdominal ultraljud eller buken ultraljud är en slags medicinsk ultraljudsundersökning av övre buken anatomiska strukturer . En buken ultraljud görs genom Sonographers som är allmänt känd som gastroenterologer .
En buken ultraljudsundersökning är en icke-invasiv process och till skillnad från röntgenundersökningar , inte orsakar några skador på vitala organ inuti kroppen eftersom det inte finns någon . exponering för joniserande strålning

Du behöver : .
Panorera
3 koppar vatten.
1 /2 kopp färska örter eller 2 1 /2 msk torkad .
Mortel.
1 kopp Kastilien flytande tvål .
Kaffefilter .


1 .
i buken ultraljud , höll en hand enhet som kallas en givare som ser ut som en mikrofon , används för att undersöka dina inre organ och blod fartyg inne i kroppen . En ren vattenbaserad gel appliceras på området som skall undersökas för att undvika luftfickor i mellan givaren och kroppen . Gelen underlättar fram och tillbaka rörelse av givaren över det område som ska undersökas .
2 .
Du bör ha löst , bekväma kläder under undersökningen . Du kommer att bli tillsagd att ta bort alla dina kläder och accessoarer från den kroppsdel som skall undersökas. Du blir då ombedd att ligga ner på bröstet eller ryggen , efter behov. Givaren skickar högfrekventa ljudvågor in i kroppen , som om den träffar olika inre organ , få reflekteras tillbaka . Givaren registrerar dessa återspeglas vågor för att producera en live-bild av de inre organen i kroppen .
3 .
En databehandlingsenhet tillsammans med en dator som bildskärm används för att visa sådana bilder . Frekvensen av dessa ljudvågor varierar från 2 till 5 MHz och är ohörbara för det mänskliga örat . Processen är mycket lik den ekolodet används i båtar och ubåtar .
4 .
abdominellt ultraljud ingår en utvärdering av njurar , lever , mjälte , gallblåsa , bukspottkörtel och bukaorta . Processen används för att diagnostisera olika problem såsom : .

leverfunktionsrubbning

Buksmärta på grund av utbrott av tumörer och cystor

buken . som kan orsakas av inre blödningar till följd av en olycka .

njursten.

gallsten.

utvidgat buken orgel .

tips och varningar


 • Du bör inte äta något 8 till 12 timmar före undersökningen sker i syfte att undvika bildandet av tarmen gaser som stör ultraljud tester . Vid ultraljud av njuren , ska man dricka 4 till 6 glas vatten för att fylla blåsan .


 • Previous:nothing Next:hur man kan bli av kliande huvudlöss

  Relaterade artiklar


 • hur man håller sig varm om din ute i vinter
 • hur man bifoga en baby mobil tjockare krubba skenor
 • Så för att lindra Carpel tunnel syndrom
 • hur man kan aktivera vilande delar av din hjärna
 • hur man förbereder min kropp för graviditet
 • svartmögel & sjukdom
 • hur man kan övervinna amningsproblem
 • bidé riktlinjer för användning av
 • hur man kan förebygga Tinea cruris ( Jock Itch )
 • Hur man testar hår hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com