hur man kan minska sittande tid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-02
Aktuell forskning visar att sitta alltför länge kan vara dödligt . . . även om du motionerar regelbundet. Peter Katmarzyk av Pennington Biomedical Research Center i Baton Rouge ledde en studie som spårade mer än 17. 000 kanadensare för ett dussin år . De fann att personer som satt mer hade en högre risk för dödsfall, oavsett om de utövas .
eftersom människor utvecklats att stå och gå upprätt på två ben , har vi ett unikt system av ventiler i blodkärlen i benen som hjälper till att pumpa blod från våra fötter upp till vårt hjärta . Sitter under längre perioder hindrar dessa ventiler från att fungera ordentligt, och kan leda till åderbråck, svullnad i fötter och vrister och värre blodproppar, med dödlig utgång om dessa proppar migrera till lungartärerna, det stora blodkärl som försörjer blod till lungorna. De flesta människor är medvetna om farorna med sitta kvar under mycket lång interkontinentala flygresor, men nu ser det ut som även normala mängder av dagliga sammanträde kan vara skadliga.
Vad är ännu värre, efter en 4-timmars sträcka av sammanträdet, börjar kroppen att sända ut signaler som bromsar omsättningen av fett och glukos (blodsocker). Detta kan leda till viktökning, eller ännu värre . . . cirkulationsproblem och hjärtsjukdomar. Det spelar ingen roll var man sitter heller . . . timmar spenderade skriva på ditt skrivbord är lika dåliga som timmar spenderade vegging ut framför TV: n eller sitter i en bil eller tåg under en pendla. Den genomsnittlige amerikanen spenderar mer än hälften av sin vakna tid sittande!
Det är inte alltid möjligt att helt eliminera den tid du spenderar sittande, men du bör försöka bryta upp långa sträcker sitter med stående och flyttar runt. Här är några tips :

Du behöver : .
Motivation


1
Håll ett stående datum : . Ta korta pauser från att sitta , oavsett vad du håller på med
2
Practice ( mindre ) ineffektivitet . Istället för att göra en resa till leveranser garderoben och pausutrymmen, göra två , åtskilda av en halvtimme eller så . Ordna ditt kontor så du måste stå upp för att få papper för skrivare, en penna , eller ett kuvert
3
Gå primitiv . inte e dina kollegor i korridoren ; gå över och prata med sig.
4
Sträck på benen . Gör flera snabba rastplatser under långa drivar , även bara några minuters stående och gående hjälper till att bryta timmar i en bil

5
Rör att ringa : Ta för vana att stå upp när du surfar TV även om du använder fjärrkontrollen. Låtsas du lever i det förflutna , när våra förfäder ( unthinkable! ) var faktiskt tvungna att " vrida ratten " för att ändra TV- kanaler
6
Lyd Big Brother : . Gör en omgång av TV -reklam . Om en reklamfilm för tvättmedel kommer på , gå ludd och lägga sig. Friskies ? Lek med katten . Bli inte arg , få glad . . . och ta ut soporna . Ny bil? Gå tittar ut genom fönstret på trafiken . Eller bara gå upp och dansa till musiken
7
sjunga i duschen ! . . Duscha i stället för långa suger i badkaret
8

Frukost i den snabba filen : . . Välja att stå på kaffebarer och räknare lunch , snarare än att sitta
9
Bli en vardagshjälte : Tackar att stå på pendeltåg och bussar , snarare än att sitta . Ge din plats till någon som verkligen behöver det .
10
Tänk på dina fötter . Visste du att folk bokstavligen tänker bättre när hon står upp ? Nästa gång du funderar över vad jag ska skriva , stå upp . . . du är mer benägna att hitta den perfekta ordet .

tips och varningar


 • Motion ! Motionera så mycket och så ofta som du kan . Om du har en stillasittande livsstil på grund av arbete eller andra skyldigheter , kan du få så mycket nytta av att dela upp din motion rutiner i flera mindre perioder fördelas över hela dagen , från en lång session i början eller slutet av dagen . Håll på tårna , hålla sig i rörelse , och hålla sig frisk !


 • Previous:nothing Next:hur man firar nationella barnens minnesdag

  Relaterade artiklar


 • Vilka faktorer påverkar fysisk utveckling?
 • hur man sparka dåliga vanor ( rökning & dricka )
 • hur man förebygger torra läppar
 • gör det själv reparera hörapparaten
 • fertilitet blandning framgångshistorier
 • det bästa betyg medicinsk information för seniorer
 • Hur man sköter om en hud sår
 • hur man använder en tidsmässig termometer
 • hur man har mer vilsam sömn
 • effekter av testosteron skott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com