hur man kan sänka hög feber hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-04
Om ett barn har hög feber (ofta över 102 grader Fahrenheit ) , oftast han /hon känner sig olycklig och inte vill äta , sova eller dricka . Även om det kanske inte verkar som en bra sak för barnet , är en hög feber kroppens sätt att aktivera immunsystemet och bekämpa infektioner och /eller virus som skadar kroppen. Om ditt barn är obekväm med hög feber på grund av en förkylning eller influensa virus, och du känner för att behandla sin temperatur hemma innan du vandrar ut till läkaren , här är några enkla sätt att få ner det :

Du behöver :
barns Motrin och paracetamol .
badkar .
tvättlapp .


1 .
Ring barnläkare om du är nervös eller orolig för diagnos eller behandling av hög feber hemma . Ofta ( om läkaren misstänker en förkylning eller influensa virus ) han /hon kommer att lugna din rädsla och ge dig en handlingsplan om du inte kan sänka den höga febern på egen hand . Är dock hög feber i samband med allvarliga sjukdomar också, så om barnet mycket verkar förvirrad eller kinkig , har svårt att andas , kan inte sova , verkar stel eller inte rör sig , få dem att se en läkare omedelbart.
2 .
Klä barnet i lätta kläder och ta bort överflödigt filtar .
3 .
Har massor barnet dricka vätska ( helst vatten ) om de är kooperativa .
4 .
Ge barn- barn eller barn Motrin gång var 6 timmar . Om hög feber inte komma ner , suppleant Motrin med barn paracetamol var 3 timmar . SE att rådfråga barnläkare innan utdelning av läkemedel ( särskilt till spädbarn)-barnläkare rekommendera specifika doser för viss ålder . Alltid triple kontrollera dosen för att se att det är korrekt innan administrerar det till barnet .
5 .
Ge barnet ett ljummet bad i minst 10 minuter .
6 .
Gnid in en våt disktrasa över barnets huvud , sedan vrida ur överskottsvattnet och lägg disktrasa ovanpå huvudet eller pannan . Skölj tvättlapp med kallt vatten och lägg på varje 5 minuter .
7 .
Upprepa ljumma bad om den höga temperaturen inte komma ner .
8 .

Låt barnet vila . Inte engagera dem i aktiva eller kraftig spela .
9 .
Håll en lugn och rofylld miljö i ditt hem tills barnet känner sig bättre. Om barnets syskon spelar högt , slåss , eller utövar runt huset , gör det inte för en lugn miljö att vila i.
10 .
Om du har problem att hålla barnets temperatur ner , ring barnläkare och har barnet en läkare omedelbart .

tips och varningar


 • Om barnet har feber som varar mer än 48 timmar , har dem undersökas av en barnläkare . För barn under 6 månaders ålder bör du kontakta din barnläkare-de kommer troligen att ha dig ta med barnet in för undersökning inom 24 timmar
 • alltid rådfråga en barnläkare innan administrera något läkemedel att spädbarn och barn ( särskilt barn under . 3 månader gammal ) .


 • Previous:nothing Next:Hur får man en bra läkare

  Relaterade artiklar


 • klimakteriet och järntillskott
 • hur man hittar skabb behandling
 • typer av örat sprutor
 • det mest effektiva och effektiva konditionsträning
 • vaginal vs laparoskopisk hysterektomi
 • hur och 10 sätt att överleva blues artrit vintern
 • symtom på en hjärnskada och hals förskjutning
 • hur man kan minska vattenretention
 • kan du minska storleken på en kalv muskler?
 • hur man överlever den NICU
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com