hur snabbt växer muskelknutor?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-26
Muskelknutor tumörer som fäster vid livmodern som vanligtvis är godartade . Ökningstakten varierar beroende på kvinnans och kan inte korreleras från en kvinna till nästa . Den bästa indikationen på förväntad tillväxt hastigheten kommer från en bedömning av kvinnans läkare

teorier /Spekulationer

Fibroider ökar i storlek när östrogen överspänningar i en kvinnas kropp . Partner hormonet progesteron är också tänkt att spela en roll i tumörtillväxt . Därför varierar tillväxttakten från kvinna till kvinna beroende på mängden av hormoner nu.

Hormone Variabler

Några faktorer som påverkar hormonnivåerna som bidrar till fibroid tillväxt graviditet, klimakteriet, konsumtion av vissa livsmedel och användning av hormonpreparat.

tillväxt under graviditeten

Enligt en OBFocus Artikeln är fibroid tillväxt under graviditeten uppträder under den första trimestern i de fall där tumören började på en storlek större än 5 centimeter i diameter. Mindre muskelknutor befanns vara osannolikt att växa alls. Tillväxten hastighet av större muskelknutor kommer att bero på blodtillförsel till förfogande.

Förekomstfrekvens

Brigham and Women's Hospital rapporterar att omkring 70 procent av kvinnor i fertil ålder har muskelknutor och att 25 procent av de kvinnor är symptomatiska. Detta stödjer tanken att även om kvinnor har muskelknutor i många de inte kommer att växa till en storlek stor nog att skapa smärta eller reproduktiva dysfunktion och att hastigheten på tillväxten är inkonsekvent i någon grupp studeras.

Effekt av Race

En studie utförd av National Institute of Environmental Health Sciences publicerades 2008 visade att svarta kvinnor och vita kvinnor äldre än 35 kan ha olika tillväxttakt nedgång. I studien upplevde vita kvinnor äldre än 35 långsammare tillväxt än sina svarta kamrater .

Previous:nothing Next:typer av vandrare för äldre

Relaterade artiklar


 • Förväntad livslängd efter återkallelse av inmatningsrör
 • hur man kan hyra ett hem arbetstagarnas hälsa och sjukvård
 • Barnmorska förfaranden
 • hur man kan förbättra dålig dator hållning
 • tecken och symtom på sköldkörtel hos kvinnor
 • hur man ska leva mindfully : att förhindra värk i kroppen
 • Hur du tar prenatala vitaminer
 • Vad gör jag om mitt barn sväljer ett nickel ?
 • farorna med antioxidant vatten jonisatorer
 • blixtljus anfall & körning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com