människors hälsa med lådor kattsand

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-25
Kattägare kan utsättas för vissa sjukdomar och andra hälsoproblem vid rengöring ett kattlådan . Genom att följa försiktighetsåtgärder i vården av din katt och hanteringen av sina kull kan du se att du har liten risk att smittas av en sjukdom . Gravida kvinnor , och någon vars immunförsvar är nedsatt , i synnerhet bör följa försiktighetsprincipen riktlinjer .

Toxoplasmos

De flesta däggdjur , inklusive människan, kan utsättas för parasiten Toxoplasma gondii . Katter kan förvärva toxoplasmos , en infektion som orsakas av parasiten , från att äta gnagare eller dåligt tillagat kött , från kontakt med avföring från andra katter eller från förorenad mark . Men sällan ett problem för friska vuxna, kan vara toxoplasmos ett allvarligt hälsoproblem för gravida kvinnor eftersom infektionen kan överföras till fostret, enligt CVS Care Mark. Det kan också vara farliga för alla som har en nedsatt immunförsvar. De flesta infekterade katter visar inga symtom. Att hålla en katt inomhus så att den inte jagar, och aldrig gör det möjligt att äta råa livsmedel, är två åtgärder för att minimera djurens eventuell exponering mot parasiten.

E. Coli

Escherichia coli, som ofta kallas E. coli, är oftast en ofarlig bakterie som lever i tarmarna hos människor och djur. Vissa stammar kan dock ge symtom såsom kramper i buken och diarré. Undvika eventuella exponering för E. coli från kattsand genom att alltid tvätta händerna noga efter rengöring av lådan eller rengöring katt diarré, enligt Vet Info.

Andra Intestinal Besvär

Det är möjligt att kontraktet vissa andra tarmsjukdomar från katt avföring. Bakteriella infektioner, såsom Salmonella och Campylobacter, och parasiter som spolmask, Giardia och Cryptosporidium kan spridas genom direkt kontakt med en smittad katts avföring. En katt drabbas någon av dessa sjukdomar kommer sannolikt, men inte alltid, har diarré. För att minimera exponeringen för sjukdom, mata din katt bara kommersiell kattmat, se till att något annat livsmedel som den äter är väl kokt och hålla den från jakt utomhus.

Allergier

Vissa typer av kattsand kan orsaka nysningar och kliande ögonen hos allergiker. Leta efter kattsand som har mindre damm, och undvik kullar med tillsats av kemikalier eller dofter.

Lukten av ammoniak i katt-urin kan vara övermäktiga och skadligt om det är tillåtet att sitta för länge. För att skapa din hälsa och dina katt, är det viktigt att rent strö snabbt och ofta. Om du är särskilt känsliga för lukten av katt-urin, kan du bära en mask när du rengör strö.

Kattlådan Säkerhet

De med särskilda risker, inklusive regerande kvinnor och alla med en nedsatt immunsystem bör Undvik att rengöra kattlådan, eller om de måste, bör använda engångshandskar och tvätta händerna noggrant efteråt. Särskilda anvisningar för gravida och immunsupprimerade personer inkluderar att hålla skräp borta från att äta områden, med användning av disponibel plast liners i lådorna, och desinficering kattlådor minst en gång i månaden. Alla, oavsett särskild oro för hälsan, skall utöva god hygien genom att tvätta händerna med tvål och varmt vatten efter rengöringen kattlådan.

Previous:nothing Next:typer av febertermometrar

Relaterade artiklar


 • hur man håller varmt i sängen
 • hur man kan bota en manet sting
 • Hur sluta röka på dina egna villkor
 • finns det några kryddor som är farliga för kvinnor att ta ?
 • mjälte infektioner
 • hur snabbt disenfect ditt hem
 • hur man använder evamist
 • magnesium asporotate biverkningar
 • hur man förebygger BPA förgiftning
 • hur intervju för äldreomsorg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com