preventivmedel spole & klimakteriet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-01
En kopparspiral ( intrauterint preventivmedel eller preventivmedel spole ) kan användas av kvinnor i alla åldrar som preventivmedel , och det inkluderar kvinnor som är i klimakteriet , vilket är tiden fram till full klimakteriet-ett fullständigt upphörande av perioder när preventivmedel . inte längre nödvändigt

Funktioner

Om en spiral ( preventivmedel spole ) införas efter en kvinna är 40 år gammal får den vara kvar i livmodern utan att ändras förrän klimakteriet , enligt Menopausematters . co. uk. GP-training. net instämmer i att en koppar spiralen kan vara kvar i livmodern tills efter klimakteriet.

viss typ av spiral

Mirena spole skiljer sig från kopparspiral eftersom endast små mängder av hormonet tas upp av kvinnans blodomloppet , vilket är mycket lägre än vad som skulle absorberas om en kvinna skulle ta p-piller .

spiralen och HRT

Dessutom är Mirena spole en källa av progesteron och det passar bra med östrogener som kan vidtas ( hormonersättningsterapi eller HRT ) av kvinnor som närmar sig klimakteriet , konstaterar iVillage . co. uk. Denna metod för antikonception förhindrar oönskade effekter av östrogen på endometriet eller livmoderslemhinnan .

Östrogen Risker

finns faror som uppstår till för mycket östrogen , särskilt när en kvinna närmar sig klimakteriet . Det kan öka risken för bröstcancer .

Potentiella

spiral kan orsaka blödning eller längre än normalt menstruationer , särskilt under de första tre till sex månader användning , enligt Patient. co. uk . Men eftersom endast progestagen enhet, Mirena spole , diskuterats tidigare , faktiskt minskar menstruationsblödningar .

Rekommendation

Womentowomen. com konstaterar att spolen är en bra alternativ för en kvinna som är infektion gratis , har haft minst en graviditet, vilket gör det lättare att införa , som inte har muskelknutor och som är i ett monogamt förhållande .

Previous:nothing Next:familjeplanering kliniker i Hamilton , Skottland

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och knäsmärta
 • förlust och sorg frågor i missbruk & återvinning
 • hur man kan undvika att ge herpes till ditt barn
 • finns det några kryddor som är farliga för kvinnor att ta ?
 • Hur får man en DNA-test när du är gravid
 • Hur får man en läkarundersökning för viseringsansökningar
 • parfym under graviditeten
 • god hygien på kontoret
 • hur man amma - liggande
 • tecken och symtom på svartmögel allergi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com