risker och fördelar med ett konstgjort hjärta för barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-20
Barn med hjärtfel får ibland konstgjorda hjärtan medan de väntar på en transplantation . Food and Drug Administration godkänt den första tillfälliga konstgjort hjärta under 2004 , och en permanent konstgjorda hjärtat godkändes år 2006 . Även konstgjorda hjärtan ger många fördelar för barn med potentiellt dödliga hjärtåkommor , det finns flera risker också.

Långvarig Life

Den största fördelen med en inopererad konstgjorda hjärtat är en längre livslängd för barn med hjärtfel och förhållanden som orsakar hjärtsvikt . De flesta barn får ett tillfälligt konstgjort hjärta tills de kan få en vanlig hjärttransplantation, men vissa barn kan genomgå kirurgi för att implantatet fast konstgjort hjärta om de är berättigade till en typisk hjärttransplantation. En tillfällig konstgjort hjärta kan hålla barnen vid liv i månader längre än de skulle förväntas att leva med slutstadiet hjärtsvikt, enligt National Heart, Lung and Blood Institute.

Kostnad

Den totala kostnaden av en konstgjord hjärta kan lätt överträffa $ 100. 000, inklusive kostnader för enheten, kirurgiska ingrepp, samt kostnader för medicinsk övervakning och vård under återhämtningsperioden. Kostnaden kan vara helt eller delvis omfattas av sjukförsäkring, och oförsäkrade barn kan få ekonomisk hjälp för ett konstgjort hjärta genom Medicaid, välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer. Men ofta föräldrar, även de med försäkring, lämnas med en betydande skuld till följd av förfarandet.

Blödning

Barn som opereras för att sätta in den konstgjorda hjärtat är i riskzonen för allvarlig blödning under och efter ingreppet . Den operation för att implantatet enheten innebär att öppna upp bröstet och det finns många ställen som är känsliga för alltför stora blödningar som kan leda till att barnet behöver en blodtransfusion.

Blodproppar

Blodproppar kan utvecklas efter implantation av ett konstgjort hjärta som en del av kroppens naturliga reaktion på ett främmande föremål i brösthålan. Blodproppar kan blockera blodkärl som försörjer vitala organ och orsaka allvarliga komplikationer, inklusive dödsfall, om de inte behandlas snabbt. Konstgjord hjärtpatienter ta anticlotting mediciner för att förhindra farliga blodproppar under hela tiden de har en tillfällig konstgjort hjärta.

Infektion

Som med alla operationer, konstgjort hjärta patienter löper risk att utveckla infektioner. Med en försvagad kropp efter operationen, kan dessa infektioner orsaka allvarliga komplikationer och kan vara dödliga för vissa omständigheter. Barn som får konstgjorda hjärtan övervakas mycket noggrant för eventuella tecken på infektion, så att de kan få antibiotika om det behövs.

Funktionsfel

De flesta konstgjorda hjärtan mycket bra med få komplikationer eller fel. Som med alla mekaniska enheter, konstgjorda hjärtan kan fel eller misslyckas i vissa fall, dock. Hjärtat får inte pumpen ordentligt eller den kraft som håller konstgjort hjärta pumpar kan misslyckas.

Previous:nothing Next:inre hjärtmassage teknik

Relaterade artiklar


 • Vad innebär det om ett PSA- blodprov är lågt ?
 • Var kan jag hitta gentiana violett ?
 • hur man ansöker Tegaderm transparenta filmförband över en smärta patch
 • Fördelarna med vitlök för amning
 • barns genetiska sjukdomar syndrom
 • hjärt käksmärta
 • hur man använder amning som preventivmedel
 • hur man köper soma online när du har fått ett recept
 • hur man kan stödja autism
 • familjeplanering kliniker i Hamilton , Skottland
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com