typer av vandrare för äldre

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-26
Många sjukdomar är förknippade med åldrandet som t. ex. artrit och osteoporos . Båda dessa villkor har en tendens att stänga av normal balans och rörelse i kroppen när man går . Även läkemedel kan bidra till att minska den associerad smärta , kan äldre patienter kräver fortfarande vandrare att förflytta sig säkert . En Walker är en enhet , vanligen tillverkade av lättmetall -och nivåreglering , som används för att hjälpa människor med balans och rörlighet medan du går . Det finns många typer av vandrare , och ditt val kan bero på scenen och typ av besvär samt patientens promenader förmåga och överkroppen styrka .

Standard Fyrbent Walker

Detta är en grundläggande gåstol som har fyra ben sällskap av reglar . Ett gummi sko-propp på varje ben ger vandraren en stadig grund när patienten använder det . Patienten måste lyfta rollatorn , flytta det framför sig , dra sedan resten av kroppen framåt , balanserande sin vikt på rollatorn . Denna process av att lyfta och flytta kan vara en olägenhet , men detta är en mer stabil walker jämfört med vissa andra sorter .

Främre hjul Walker

Detta är en mycket liknande Walker till fyrbenta Walker, med enda skillnaden är att de två främre benen har hjul istället för gummi sko-stop baser . De äldre person som använder denna typ av rullator knuffar rollatorn framåt genom att bara något att lyfta två ben på ryggen , sedan bestämt att ställa in två bakbenen ner och balansera på dem som hon rör sig framåt .

Detta rullator ger patienten lite lätt så långt som att lyfta och skjuta är dock orolig , kan en felbedömning eller skyndade rörelse orsaka rollatorn rulla eller glida , eventuellt kan leda till rollatorn dricks .

Fyrhjuliga Walker

Detta är en annan ändring av standarden fyra ben Walker. Alla ben är försedda med hjul , vilket ger användaren större rörlighet för att flytta runt efter behag . Men kontrollera hjulen och förhindra oönskade rullande är mer av en oro , hjul vandrare inte stöder kroppsvikt jämnt och kräver mer noggrann manövrering från användaren.


Previous:nothing Next:diskmedel vs rengöringsmedel

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota symptomen på pålar
 • nedre vänstra qaudrant buksmärta
 • hur man har en frisk hjärna
 • Hur du ser att ditt barn är tandsprickning
 • urin smärta hos män
 • hur man drar spillror med salva
 • Vilka är orsakerna till anfall i tonåren kvinnor ?
 • klimakteriet och andfåddhet information
 • hur man kan förebygga felbehandling hos barn
 • utslag på grund av preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com