Effekterna av proteashämmare på graviditet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-07
Proteashämmare antiretrovirala läkemedel som används för att förebygga decimerar biverkningar av allvarliga virusinfektioner som hiv och hepatit B och C. Trots deras biverkningar för både mor och barn , gravida kvinnor som har dessa kroniska sjukdomar kan använda proteashämmare , som kan . vara en livräddande åtgärd för mor och livgivande om barnet

Funktion av proteashämmare

Proteashämmare ändra sättet att viruset kopierar sig själv genom att blockera enzymet proteas . När virala celler inte har detta enzym kan de överlappar inte själva igen , effektivt förebygga replikering . Detta kan sänka virusmängden i blodet och hjälpa till att öka CD4 ( en receptor för T-hjälparceller ) räknar .

Graviditet

Proteashämmare är i allmänhet användas under graviditet på grund av deras förmåga att sänka virusmängden siffror och öka CD4-tal . Förhoppningen är att barnet av en mamma på proteashämmare inte kommer att låta virusinfektion (såsom hiv eller hepatit ) på sina barn . Använder proteashämmare kan också hjälpa förlänga en mors liv . Studier visar ett samband mellan att använda proteashämmare under graviditet och lägre för överföring av sjukdomar till sina barn .

risker och fördelar

Proteashämmare har biverkningar , bland annat diabetes , frågor levern och problem kolesterol . Biverkningar för gravida kvinnor är en ökad risk för graviditetsdiabetes och möjlig risk för tidig förlossning. Fördelar med att använda proteashämmare omfatta en lägre virusmängd , högre räknas CD4 och eventuella skydd mot opportunistiska infektioner så som PCP ( dödlig lunginflammation som slår immunserum äventyras personer) och toxoplasmos (vilket kan orsaka hjärnan infektioner och dödsfall ) .

Överväganden för gravida

Gravida kvinnor som är infekterade med en invalidiserande virussjukdom som hiv uppriktigt bör överväga fördelarna med att använda en proteashämmare trots riskerna under loppet av sin graviditet . Med hjälp av denna medicin kan hjälpa till att förhindra överföring av viruset till barnet samt att skydda dig mot opportunistiska sjukdomar , men en läkare bör konsulteras innan använder proteashämmare under graviditeten.

resistens

Ibland kan virus bli resistent mot vissa droger proteashämmare och även vidarebefordra det motstånd på om spridit sig till en annan person . I synnerhet får proteashämmare överanvändning resultera i att dessa super-stammar av virus . För att bekämpa detta får proteashämmare kombineras med andra läkemedel för att skapa ett proteas cocktail , som inte bara är mer effektiva på virussuppression , men också svårare för viruset att bli resistenta mot .

Previous:nothing Next:hur du gör din egen mäns löshår

Relaterade artiklar


 • Vad kan förhindra biverkningar av skott?
 • varför skabb orsaka klåda ?
 • Hur du tar östrogen och progesteron för män
 • hur man ner i vikt genom att planera framåt
 • hur man ska behandla bronkiolit
 • tecken och symtom på manliga hormon obalans
 • effekter av dataspel för barn
 • kan du vara gravid med lap band?
 • aktiviteter som ökar aptiten hos äldre
 • effekterna av att använda en baby napp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com