Hur man känner igen om din tonåring använder anabola steroider

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-16
Under de senaste åren har ett antal välkända professionella idrottsmän har erkänt att de har använt anabola steroider för att förbättra sina idrottsprestationer. Tråkigt nog är många high school och college tonåringar ålder väljer att försöka kopiera deras atletiska idoler genom att även försöka anabola steroider. Vilka är några av farorna med steroider, och hur kan du känna igen om din tonåring använder dem
1
. . Först steroider liknar det manliga könshormonet testosteron. Eftersom de är mer koncentrerade och starkare än testosteron som finns naturligt i kroppen kan de orsaka hjärt-och leverskador, och ökar användarens blodtryck. De har också orsakat människor att bli aggressiva, eller till och med våldsamma. I vissa situationer har anabola steroid användare rapporterade att de kände maniska eller upplever ångest och depression. Depressionen kan bli allvarlig nog för att orsaka självmordstankar.
2.
Om du tror att din tonåring kanske använder anabola steroider, var uppmärksam på förändringar i deras personlighet. Om din tonåring plötsligt blir fientlig eller aggressiv , överdrivet irriterad , erfarenheter episoder av panik , eller hotar självmord är det möjligt att anabola steroider kan vara orsaken . I extrema fall kan de drabbas även från auditiva hallucinationer (att höra "röster " eller andra ljud ) . De kan också plötsligt går in i en ilska som vida överstiger provokation . Anabola steroider bör särskilt misstänkas om dessa beteendeförändringar åtföljs av häpnadsväckande fysiska förändringar.
3 .
Som tonårspojkar blir äldre kommer de naturligtvis upp i vikt och utveckla skrymmande muskler . De kommer också att ha ökat kroppsbehåring, djupare röst , och eventuellt få akne . Men om dessa förändringar sker med ovanlig hastighet kan anabola steroider vara att skylla . Andra fysiska krämpor som inte är en normal del av livet för ett mognande tonårspojke kan omfatta håravfall , bröstförstoring, högt blodtryck , ledvärk , upprörda magar och svullna armar eller ben.
4 .

Om en förälder anser att deras tonåring använder steroider, bör de tas med en läkare . Under tiden kan de också vill leta efter några kasserade injektionssprutor eller oförklarlig piller . Om de hittar någon av dessa poster, bör de föra dem till läkarmottagningen .
5 .
Slutligen , om du misstänker att din tonåring är frestad att använda steroider , kan det vara bra att visa dem artiklar om drogtester inom idrotten och idrottare som har förlorat troféer eller hade deras framgång vanrykte på grund av steroider . Med den informationen, samt förse dem med fakta om hälsoskador som kan orsakas av steroider , kan du kanske förhindra att din tonåring från att ta denna farliga droger . Du kanske vill ta hjälp av sin idrottslärare också .
6 .
För mer information om hur man kan hjälpa tonåringar som kan stå inför en rad problem , klicka på länkarna för att andra artiklar som anges i avsnittet Resurs i slutet av denna artikel.

tips och varningar


 • Var misstänksam mot anabola steroider använda om din tonåring plötsligt blir besatt av vikt lyft och utvecklar tjocka , klumpiga muskler i rekordfart .
 • också vara misstänksamma mot anabola steroider använda om din tonåring börjar bli rasande lätt , eller verkar deprimerad .
 • VARNING : Om du misstänker anabola steroider , dröj inte med att kontakta din läkare
 • !

  Previous:nothing Next:hur man gör eller köpa naturliga , säkra , miljövänliga alternativ till antibakteriella handtvål

  Relaterade artiklar


 • tidiga barndomen rörelse och utveckling
 • hur man känner igen tecken på alkoholförgiftning
 • tecken och symtom på halsfluss i småbarn
 • hur man blir en rätt patient
 • hur man kan övervinna amningsproblem
 • kolon hydroterapi & urinvägsinfektioner
 • funktion av höger kammare
 • hur du får din måste- ha näring under graviditeten
 • är bensalkoniumklorid säkert ?
 • hur du skyddar din hälsa och samtidigt på datorn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com