MRT maskinen och dess funktioner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-25

Du behöver :
dina recept
. Medicare .
gov.
Din hälsa plan .

Många människor skräms när de hör deras läkare föreslå att ha en MRI gjort eftersom de inte vet exakt vad testet används till. MRT står för " magnetisk resonanstomografi , " och det finns flera olika skäl till varför läkare för en MR att göra . Det är alltid trevligt att veta mer om MR maskinen och dess funktioner .

Funktioner

MR -maskinen kan ge läkarna en detaljerad bild av inre organ och vävnader så att de kan hitta exakt var ett särskilt problem ligger . Det är också användas för att utesluta de misstänker eventuella problem när en diagnos är fortfarande oklart . Maskinen fungerar med hjälp av radiofrekventa fält och magnetisering att producera bilder av kroppen .

Misstänkt hjärnskador

MRI maskiner framställa bilder av inre organ och är utmärkta för att visa de olika kontrasterna i kroppens mjukdelar , som är varför läkare har ofta en MR göras om en patient har drabbats av en huvudskada . De kan använda informationen för att avgöra om det finns någon blödning på hjärnan , en hjärnskakning , en hjärntumör , och många andra förhållanden.

Misstänkt hjärtproblem

Läkarna har upptäckt att det inte bara är en MR bra för att upptäcka problem i hjärnan , men det är också mycket effektivt att hitta hjärtat komplikationer också. Läkare kan använda en MR för att se hur hjärtat och dess olika ventiler och fartyg fungerar , liksom för att upptäcka kranskärlssjukdom och blockeringar . Alla dessa möjliga problem kan resultera i en hjärtattack om de inte fångas snart nog . En MRI kan spela en mycket viktig del i att rädda liv med hjärt- problem.

Planering Kirurgi

Många gånger läkare kommer att ha en MR göras om de vet att de måste gå in och operera . Den detaljerade bild en MRT ger hjälper läkare vet var problemet är och exakt hur de kommer att få till det . I detta fall fungerar en MR som en detaljerad färdplan för läkare av dina inre organ , som kan rädda ditt liv medan kirurgi .

Previous:nothing Next:egenskaper övergrepp mot äldre offer





Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa att bli sjuk
 • hur man överlever då med hjärtinfarkt symtom damer
 • hur lätt sluta röka cigaretter
 • hur man kan förebygga svampinfektion och svampinfektioner
 • hur man väljer glasögon för ett runt ansikte
 • komponenter i systemet Integumentary
 • hur du väljer en byrå hemvård för dina föräldrar - vad behöver du veta
 • hur du ökar din hoppning höjd
 • vad är orsakerna till övre buksmärtor hos en kvinna ?
 • husdjur och psykisk hälsa hos äldre




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com