diskutera betydelsen av kolesterol i ämnesomsättningen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-03
Kolesterol är en viktig förening som den mänskliga kroppen och som finns i vår kost. Det är klassificerad som en sterol och finns i cellens membran foder av alla animaliska vävnader. Den spelar en viktig roll i produktionen av gallsyror, könshormoner, binjure hormoner och vitamin D. Kolesterol är också viktig i ämnesomsättningen som det fungerar som en del av lipoprotein, vars huvudsakliga uppgift är att transportera feta material i hela kroppen.

Källor

De två viktigaste källorna till kolesterol är vår kost och vår kropp. Mat källor till kolesterol är kött , fågel, fisk , ägg och mejeriprodukter . I kroppen producerar i levern 800mg till 1. 500 mg kolesterol dagligen från fragment av kolhydrater , protein och fett

metabolisk funktion

Kolesterol främst spelar en roll i omsättningen av fett och är en del av lipoprotein . -ett kluster av protein , av triglycerider och kolesterol-som transporterar fettämnen i hela blodet . Det finns fyra typer av lipoproteiner : kylomikroner , mycket-low-density lipoprotein ( VLDL ) , low-density lipoprotein (LDL ) och high- density lipoprotein ( HDL ) .

Lipoproteins

Av lipoproteiner, HDL och LDL få mest uppmärksamhet. LDL kolesterol bär och lipider från levern till cellerna i kroppen medan HDL-kolesterol bär och lipider tillbaka för återanvändning eller bortskaffande. Mindre omtalade är de kylomikroner, som bär kost-härledda lipider i hela kroppen, och den mycket låga densitet lipoproteiner, som härrör från chylomicron lämningar och proteiner. VLDLs småningom bli LDLs när de reser i hela kroppen och förlorar sina triglycerider.

hälsoeffekter

Om för mycket LDL-kolesterol finns i blodet eller inte tillräckligt HDL-kolesterol finns att återvända kolesterol till levern, kolesterol kan bilda beläggningar på kärlväggarna. Detta i sin tur kan leda till hjärtinfarkt och stroke.

Management

Om höga kolesterolvärden är viktiga, är det bäst att konsultera en hälso-och sjukvårdspersonal. Han kan hjälpa till att avgöra vad dina kolesterolnivåer är och vad de betyder, komma med ett förebyggande och behandling av planen, och ge vägledning för att upprätthålla lämpliga nivåer.

Previous:nothing Next:hur man gör en växtbaserade schampo

Relaterade artiklar


 • hur du kan hjälpa ditt barn som har "högfungerande autism" eller Aspergers syndrom
 • vad som väntar efter GreenLight laserkirurgi
 • hur man förebygger äldre faller
 • allmänna betydelse genetisk rådgivning
 • är kall frossa del av klimakteriet symtom ?
 • Rökning och öroninfektioner
 • graviditet proteinrik kost menyn
 • före klimakteriet humör symtom
 • hur man hålla fast vid din träning
 • vad som kan orsaka förhöjt blodtryck i ett foster?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com