höger lunga procent av andning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-29
Vi andas in och ut hela dagen , men sällan slutar att tänka på processen . De flesta människor ta 12 till 15 andetag per minut , flyttar omkring 13 liter luft , och våra lungor och resten av vår andningsorganen förvalta ett system gasutbyte som håller oss vid liv . Våra andetag skapar inte bara syre i lungorna , utan också gör den tillgänglig för distribution i hela kroppen

höger lunga Jämfört med vänster

Den högra lungan väger lite mer än ett halvt kilo och består av tre flikar : överlägsen , mellersta och sämre . Dessa skiljs åt av en horisontell och en sned spricka . De mindre vänstra lungan väger lite mindre än ett halvt kilo och har bara två flikar , åtskilda av en sned spricka .

Placering av Lungor

virad runt lober lungorna lungsäcken , två membran ( egentligen ett inslagna runt sig själv ) som utgör en barriär mellan lungorna och väggen i bröstet . Mellan lungorna är det utrymme som kallas mediastinum , en bindväv område som innehåller hjärta, luftstrupe och matstrupe , bräss och stora blodkärl . Basen i lungorna vilar på membranet . Den övre delen av lungorna stiger något över bröstkorgen .

lungkapacitet

Kapaciteten på människors lungor varierar beroende på flera faktorer . Vetenskap läroböcker innehåller ofta det faktum nugget att ytan av det mänskliga lungor nästan motsvarar en tennisbana , och att den genomsnittliga luft kapacitet vuxen människa lungor är tre liter . Men långa personer tenderar att ha större lungor än kortare människor och kvinnor lunga storleksintervall från 20 procent till 25 procent mindre än männens . Rökning minskar lungkapacitet . Lungkapacitet varierar också beroende på höjd : människor från lägre höjder tenderar att ha mindre lungkapacitet

Andning Vs . Andning

Även om det ofta används som synonymer för varandra , med orden " andas " och " andning " faktiskt har olika betydelser . Andas rörliga luft in och ut i lungorna . Andning , som inkluderar andning , refererar till hela processen att ta det syre som vi andas in och sprida det i hela kroppen .

Gas Exchange

Varje andetag har två delar , inspiration och utandning. När vi andas in passerar luften genom näsborrarna , sedan genom nasofarynx , sedan genom muntliga svalget i glottis och ner i luftstrupen . Därifrån går den till vänster och höger luftrören , vilken gren i mindre bronchioli och till en av de cirka 300 miljoner alveolerna i lungorna . Externa andning uppstår i dessa säckar mikroskop luft och utbyte av syre och koldioxid mellan inandningsluften och blodet i lungorna . Lungartärerna transporterar blod till lungorna , sedan genom arterioler och in i alveolära kapillärerna . Även om båda lungorna är involverade i gasutbytet processen , åstadkommer den större högra lunga 56 procent av vår andning .

Previous:nothing Next:tecken och symptom på blindtarmsinflammation för gravida kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en begravning program tri gånger broschyr
 • vad är en MRI ?
 • hur reparera en plast monokel ramar
 • ledsmärta diagnos
 • Hur du tar ditt barns temperatur med hjälp av armarna (armhålan)-metod
 • Är det säkert att ta Levaquin för en ammande mamma?
 • hypertoni och genetiska sjukdomar
 • How To - enkla sätt att lindra stress
 • hur man blir en dammkvalster expert
 • Vilka är fördelarna med skum kuddar ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com