hur att utforska historien om preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-26
Här är en kort titt på historien om preventivmedel . Trots piller är mycket eftertraktade att undvika att bli gravid för kvinnorna , dessa orsakar också stor uppståndelse

Du behöver : .
form av preventivmedel


1

Anledningen till detta är att p-piller är kända för en biverkning . Fler och fler kvinnor klagar på att de piller få dem att gå upp i vikt . För damerna som använder p-piller bara att undvika risken för graviditet , detta är definitivt inte goda nyheter.

När en kvinna vinner vikt på grund av p-piller , gör det henne att titta på andra alternativ . Men inte alla påverkas av denna typ av biverkan. Vissa kvinnor har inte vikt frågor om användning av p-piller.

Men för de kvinnor som är utsatta för sådant resonemang, det finns andra former av preventivmedel att de kan välja att använda. De kan gå den naturliga vägen eller rytmen metoden. Det är där de partner som kommer att bli inblandade i en sexuell handling bara när honan inte är fertil.

Det är metoder som injiceras och infogas till kvinnors könsorgan för att få samma effekt som piller. Och bland de populära är genom att använda kondom. Numera både män och kvinnor har kondomer lämpade för sina privata delar.
2.
Historia
den äldsta formen av preventivmedel kan sexuell avhållsamhet. Men bortsett från det, kan abstinenseffekt också anses vara en.

Myntades som avbrutet samlag, betyder detta att **** en människa kommer att dra sig ur kvinnans könsorgan innan utlösningen. Detta hindrar honom från att sända i dam eller hans partner några viktiga spermier som kan orsaka graviditet. Men detta kräver mycket självkontroll hos män.

Det är också trodde att egyptiska kvinnor har använt stolpiller är för deras underliv speciellt för smörjning. Termen för denna typ är vagitorium. Denna innehåller olja och andra smörjmedel som dödar spermierna när kvinnan blir inblandad i en sexuell handling.

Motsvarande dagens kvinnliga kondomer vid ett livmoderhalscancer cap för asiatiska kvinnor. Det är som oljat papper. Och för samma mål, har européer använt bivax. Det var inte förrän den 17: e talet som en kondom uppfanns. När den först introducerades var det inte lika populärt som idag. Och det var inte endast avsedda att undvika risken för graviditet utan också för att undvika att förvärva sexuellt överförbara sjukdomar såsom syfilis.
3.
Genom mänsklighetens historia finns det olika abortframkallande som har använts. Men effekterna varierar och de som visat sig effektiv vållat mycket biverkningar. I utvecklingsländerna år, var det växtbaserade medium som används för att fungera som ett preventivmedel.

20th century introducerade rytm -metoden eller den naturliga vägen. Det är fortfarande tillämpas i dag och kan vara lika effektivt som p-piller utan kommer också att kräva mycket kontroll från både när det gäller partners .

År 1960 godkände FDA p-piller som nu kallas preventivmedel . Det var i 1972 att p-piller blev tillgängliga för gifta damer och singlar de som är över 21 år . Detta var en del av den 26 ändringsförslag .

Denna korta historia preventivmedel visar dig dess popularitet genom tiden . Även om det är också känt för att orsaka ökad tyngd, människor är beroende av en eller två typer i hopp om att inte riskera att få sin partner gravid vid den tidpunkt då de fortfarande inte redo för det.

Tips och Varningar


 • Besluta om en form av preventivmedel med din läkare
 • Graviditet kan äga rum under ägglossningen så att du vill att skyddas vid denna tid i månaden
 • Använd inte för gammal kondomer kan de riva lätt och graviditet kan ske
 • Om på pilJag röker inte, eftersom det kan få allvarliga biverkningar såsom, stroke och blodpropp


 • Previous:nothing Next:hur hålla kroppen hydrerad

  Relaterade artiklar


 • progesteron för vaginal blödning under perimenopause
 • hur man skapar en plan för viktminskning gå ner i vikt
 • vem kontrollerar drogen priser?
 • hur man förbereder en patient för nedsatt tillgång
 • hur har acne- fri hud
 • Finns det ett samband mellan hårt vatten och njursten?
 • stödgrupper för prostataoperation återhämtning
 • vad är dah i medicinsk terminologi ?
 • hur du hittar gruppbostäder
 • barns genetiska sjukdomar syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com