hur du schemalägger en tal-och språk utvärdering

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-01
Detta är en grundläggande guide för vad man ska göra när du har frågor om ditt barns ( eller din egen ) tal-språkkunskaper
1 .
Var uppmärksam på ditt barns tal och /eller språkkunskaper så du kan berätta för logoped om dina viktigaste frågorna och kunna ge exempel .
2 .
Kontakta en tal-och patolog . Du kan göra en sökning på Internet för logoped eller talterapi i ditt område . Du kan behöva ringa mer än ett ställe att hitta någon med tillgänglighet .
3 .
De allra flesta kommer att ge dig ett utvecklingsperspektiv historia form . Fylla i denna blankett och skicka tillbaka den innan din utvärdering utnämning . Detta ger en mängd information till logoped så att de bättre kan förbereda dig för din utvärdering utnämning .
4 .
Om du ska till en klinik , anländer lite tidigt att din utnämningen så att ditt barn kan anpassa sig till sina nya omgivningar för en liten stund innan testning . Om du har logoped komma hem till dig , tänk om var det bästa stället skulle vara att slutföra utvärderingen . Om du är fylla i en online utvärdering , se till att din web- cam och headset är installerade och fungerar .
5 .
Under bedömningen observera men försöker att inte avbryta . De tester är standardiserade, så endast vissa uppmanas kan ges . Låt barnet göra det bästa de kan, är logoped försöker få den mest exakta beskrivningen av vad ditt barn kan göra självständigt . När testning är klar , fråga alla frågor du kan tänka dig!
6 .
Efter utvärderingen kommer du att få en utvärderingsrapport. Läs denna rapport och kontakta logoped om du har några frågor . Då uppföljning av de rekommendationer som logoped gjort såsom schemaläggning pågående terapi , fylla i en utvärdering med en annan professionell ( t. ex. arbetsterapi eller sjukgymnastik ) eller övervakning ditt barns fortsatta utveckling.
7 .
Vila
säker och veta att du gjorde det bästa för ditt barn att få sina tal-språkkunskaper utvärderas . Om du har frågor , är det det bästa du kan göra !


Previous:nothing Next:hur har acne- fri hud

Relaterade artiklar


 • kan du vara gravid med lap band?
 • Vilka är de behandlingar för spinal stenos hos barn?
 • hur man hittar en screening livlina hälsa
 • morgon kräkningar hos barn
 • hur man ska behandla kolik hos spädbarn
 • MRT och implantat av metall säkerhet
 • det mest effektiva och effektiva konditionsträning
 • vad gör svullen tonsiller ut ?
 • hur du avgör om ditt barn är redo för potträning
 • Vad är funktionen av sebum?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com