hur man kan hjälpa en nära anhörig i hemtjänst

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-29
När en familj upptäcker att en nära anhörig är inte längre hantera livet på samma fysiska eller psykiska nivå som tidigare, kanske persons livsstil förbättras genom att flytta till ett boende med stöd anläggning. "Det kan vara ett fantastiskt steg. Hemtjänst hjälper människor förbli oberoende när de ges all hjälp är nödvändig, samtidigt som de grundläggande behoven av mat och tak över huvudet, säger Mary Jo Pleva, en Grapevine, Texas, geriatrisk vård manager. Faktum är 1 miljoner amerikaner att dra nytta av hemtjänst anläggningar, enligt Paul Williams, Government Relations chef för hemtjänst Federation of America. Men Williams och Pleva rekommenderar starkt att den person som gör flytten och älskade en familj gör sina läxor
1 .
Gör en lista över hemtjänst anläggningar , som ofta kallas " communities ", nära vänner eller familj. Ta reda på om hemtjänst anläggningar som du vill besöka tillåta blivande boende att lunch med en kompis eller släkting . Sedan schema besök med den älskade var och en av anläggningar på morgonen när personens energinivå kan vara högsta och avsluta besöket med lunch .
2.
Ta en pad eller papper som kan märkas i toppen med "kostnad", "vård som ges", "attraktivt", "verksamhet" och "transport till shopping och läkare . " Dynan bör ha utrymme ner sidan för att lista varje besökt anläggning. Gå över den checklista innan du lämnar varje anläggning som skall se till att allt är täckt. Ange kostnad och visningar på plattan medan detaljerna är fortfarande färska. Kom ihåg att ett ställe du gillar på grund av sin verksamhet kanske inte passar en älskad som föredrar mer val av mat, transporter till shopping och läkare eller en större grupp.
3.
När listan över platserna är begränsats, kontrollera statens avdelning för åldrande för att finna de faciliteter "banrekord. I Texas, till exempel, skulle du titta på nätet för departementet på Dads. state. tx. us, bläddra ner för att söka, skriv i hemtjänst, klicka sedan på eller skriv i länet och gå till hemtjänst anläggningar av intresse för se deras rättsliga historia.
4.
Efter att ha beslutat om en plats, prata med den älskade om flytten. Beslut måste fattas om vad att gå, vad att sprida bland familjemedlemmar, vad man ska sälja i ett garage eller egendom försäljning, vad man ska ge till välgörenhet och vad man ska kasta. Artiklar svårt att avgöra om kunde lagras förrän efter den älskade rörelser och anpassar sig till det nya rummet storlek .
5 .
Planera en bra rutin på besök vid anläggningen och resor bort som inkluderar svarar på brev , betala räkningar , shopping , hår och läkarbesök och matställen så älskade man fortfarande känner ansluten till familj, vänner och samhället .

tips och varningar


 • Fråga på närliggande ledande centra för en lista över äldre levande alternativ , eller titta på hemtjänst Federation of America 's ( ALFA ) hemsida för anläggningar av staden , staten och avstånd .
 • ALFA webbplatsen har också en gratis " guide till att välja en hemtjänst gemenskapen " , som kan laddas ner . Det omfattar frågor att ställa och punkter att kontrollera .
 • Ibland en extern professionell kan hjälpa till vid hemtjänst beslutsprocessen. Två bra ställen att söka hjälp är ledande centra av sociala tjänster anställde och National Association of Professional geriatrisk vård Managers .
 • det ens är en förening för att hjälpa en person att flytta . Titta på National Association of Senior Flytta Chefer för någon nära din älskade .
 • hemtjänst anläggningar är vana vid att frågor om flytten , så de har normalt en expert på handen eller kan rekommendera någon att hjälpa . När frågade om flytten , även be om en rekommendation av välgörenhetsorganisationer som ska plocka upp oönskade kläder och hushållsartiklar.


 • Previous:nothing Next:vad är en glukos standardkurva ?

  Relaterade artiklar


 • vilken information som ska finnas på mitt barns medicinska armband ?
 • Hur säker är manlig förbättring droger?
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
 • vad är mänskligt blod från navelsträngen ?
 • om åksjuka klockan
 • hur man kan förstå och hjälpa ditt barn som har Aspergers syndrom
 • hur man hittar en mesoteliom advokat i Missouri
 • östrogenets roll i manlig reproduktion
 • hur man kan bli av rakning upphöjningar i bikinilinjen
 • Androgel hud biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com