hur man tar hand om ett barn med STREP hals

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-04
STREP hals är en obehaglig sjukdom som kan slå i alla åldrar, men särskilt barn. Komplikationer från STREP hals kan innehålla scharlakansfeber och reumatisk feber. För att undvika komplikationer av denna sjukdom är det viktigt att ge barnet rätt och grundlig behandling.

Signaturen symptom på STREP hals är ont i halsen, med synliga sår i halsen. STREP hals kan slå till utan feber, eller med varierande grad av feber. Vanligtvis finns det ingen medföljande hosta eller snuva.

här artikeln förklarar hur man tar hand om ett barn med STREP hals, från erkännande av symptom för att vårda de sjuka ungen tillbaka till hälsa

Du behöver:. .
receptbelagda läkemedel
varma vätskor som teer.
mjuk och /eller flytande livsmedel såsom yoghurt, popsicles och soppor.


1.
Titta i munnen vid halsen av ett barn klagar över ont i halsen. STREP hals har synliga skador och sår som kommer att presentera som röda sår eller vita fläckar i munnen och halsen.

De viktigaste markörer för STREP i en skolåldern barn är:
* klagomål av en smärtsam hals
* aptitlöshet
* brist på energi
* möjligt feber
* synliga skador i halsen

Om ett barn visar alla dessa symptom, eventuellt hoppa över måltider för att sova, kan barnet ha STREP hals.
2.
Håll ditt barn hemma från skolan och ta dem till kliniken. STREP hals är smittsam, bakterie-, och måste behandlas med antibiotika.

På kliniken beskriva de symptom för läkaren.
3 .
När läkaren diagnoser ditt barn med STREP hals , lyssna noga till läkaren anvisningar och instruktioner. Se till att följa dessa . Obehandlad halsfluss kan ge komplikationer .

Läkaren kommer troligen förskriva ett antibiotikum och ett smärtstillande medel som flytande Motrin för stark smärta i samband med halsinfektion . Följ läkarens anvisningar och fyll recept omedelbart efter utnämningen .
4 .
Börja medicinering behandling omedelbart efter hemkomst. Följ noga anvisningarna på den läkare och apotekare. De kommer att betona att medicineringen inte ska stoppas innan allt detta har fattats. Alla recept måste vidtas för att förhindra återfall.

Skriv ner på en kalender eller annat material din utveckling genom behandlingen. När du ger varje medicin dos (morgon, middag, natt), skriva ner det. Detta förhindrar att hoppa över medicineringen doser.
5.
Ge ditt barn varma lugnande drycker. De kommer inte att vara hungrig. Erbjuda dem flytande livsmedel såsom Jell-O, yoghurt och soppor. Deras strupe är oerhört smärtsamt, och äta är svårt. De kan dregla, eftersom det kommer vara mycket smärtsamt att svälja.

Om läkaren inte föreskrev en vätska smärta medicinering, se till att ge ditt barn regelbundna doser av smärtstillande medel att följa anvisningarna på flaskan. Detta kommer att minska sin smärta och obehag. Om ditt barn har vidtagit alla smärtbehandling de kan ta för dagen och är fortfarande klagar över smärta, kan du försöka använda ett över disk (OTC) hals spray.
6 .
hålla huset varmt . Håll barnet inaktiva i sängen eller på soffan . Ditt barn behöver vila i komfort för att tillfriskna från STREP hals .
7 .
Läkaren kommer sannolikt att ha skrivit en lapp där det stod när barnet kan gå tillbaka till skolan . När ditt barn går tillbaka till skolan , se till att ge läkarintyg till skolan .

Om ditt barn missar mer än en dag eller två i skolan , gör överenskommelser om den missade läxor och klass arbeta med ditt barns lärare .
8 .
dagen ditt barn går tillbaka till skolan, besöka skolsköterska kontor . Låt skolsköterskan vet att ditt barn har haft halsfluss . För skolsköterskan för att kunna ge ditt barn någon medicin , kommer de att behöva både flaskan och recept . Se till att ha några mediciner hemma också.
9 .
Även om ditt barn mår bättre , ge dem alla de ordinerats antibiotika . Detta för att förhindra återfall .

I slutet av receptet , om ditt barn är fortfarande mår dåligt , ring kliniken . Dessutom, om ditt barn börjar må dåligt igen efter avslutad förskrivning , ring kliniken . Kliniken kommer att utfärda en annan recept på en starkare antibiotika .

Om ditt barn får en andra recept , se till att ge dem alla recept , även om de mår bra långt före slutet av recept .


Previous:nothing Next:hur förmå labor själv

Relaterade artiklar


 • halsvärmare gjorts med ris
 • hur man förstår ungefärliga koncentration alkohol i blodet
 • hur man bli gravid genom att erkänna tecken
 • hur man kan förbättra dålig dator hållning
 • Vilka är fördelarna med väl vatten?
 • Vilka är riskerna med bärbara datorer för barn?
 • 4 olika typer av ben i människokroppen
 • Vad är den genomsnittliga ålder som manlig erektil dysfunktion inleds ?
 • Bilförsäkringar guide att berätta om ett fordon var i ett vrak
 • hur man kan bli av armhåla kroppen lukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com