hur man väljer en primär läkare vård

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-24
En primärvården läkare kan hjälpa dig att bibehålla en god hälsa, hantera din vård och även hänvisa dig till en specialist om det behövs. Välja läkare på en hälsocentral kan vara en av de viktigaste besluten vård du någonsin kommer att göra, så det är viktigt att göra din forskning och söka vägledning. Ställa frågor, värva råd och identifiera vad du behöver i en primärvårdsläkare är viktiga steg för att finna en bra match

Du behöver:. .
Dina recept
Medicare.
gov.
Din hälsa plan.


1.
Gör en lista över alla primärvården läkare som är i din hälsa plan. Ring ditt försäkringsbolag och begära pappersarbete som anges namn och kontaktuppgifter för familjemedlemmar som omfattas hälsa läkare. Beroende på din hälsa planen får dina val begränsas eller bred, enligt byrån för Healthcare Research och kvalitet (AHRQ). Om du är oförsäkrade och funderar på att köpa en hälso-plan, kan det vara fördelaktigt att forskning som läkarna som ingår i varje individuell plan, enligt AHRQ.
2 .
Gör en lista över vad dina behov är i en läkare . Allas lista kommer att vara annorlunda , och se till att din lista beskriver allt från personlighet till platsen för att väntetiden till pappersarbete krav . Till exempel vill du ha en läkare som är enkel och ger dig information rakt på sak , eller vill du ha en läkare som verkar socker-coat information ? Föredrar du humor i en läkare ? Oavsett dina önskemål , enligt Mount Auburn Hospital Health Anslutning " Det är mer troligt i dag är emellertid att folk vill interagera med sin läkare och titta på dem som partner att bibehålla hälsa . "
3 .
Fråga släktingar, vänner och kollegor du litar på deras rekommendationer. Är du ny i stan , kan du be din gamla primära läkare för en remiss . Fråga vänner eller familjemedlemmar specifika frågor om rekommenderade läkare , som, " Anser läkaren ta sin tid med patienter i skrivsalen ? " " Är läkaren patienten och gör han ger grundlig råd och förklaringar ? " " Hur länge är väntetiden innan du ser den läkare ? " och " Är sjuksköterskor och personal vänliga och omtänksamma ? " andra giltiga frågor är , " Har läkaren förklara föreskrivna mediciner ordentligt ? "eller " Hur en läkare eller sjuksköterska kommunicera utanför kontoret besök ? Via e-post eller telefon ? " och "Do the sjuksköterskor eller läkare återvända telefonsamtal fort när du lämnar ett meddelande som hänför sig till en hälso- situation? "
4 .
Boka ett möte för ett första besök . Detta första besök kan vara det enda sättet att få en verklig känsla av din komfort nivå i fråga om att välja en primär läkare . När schemaläggning , frågar vad veckodagar och tider läkaren ser patienterna . Också fråga sig hur långt i förväg patienter vanligen behöver schemalägga möten . På dagen för din första besök , ta mentala anteckningar om de erfarenheter . Titta runt väntrummet . Har patienterna ser bekväm eller otålig ? Är de anställda vänlig och uppmärksam ? När det är din tur att gå till skrivsalen , du möts av en vänlig sköterska ? Hur lång är din väntetiden i en tentamen ? Har läkare ge dig sin odelade uppmärksamhet eller om han verkar rusade ? Har han tar sig tid att tålmodigt svara på alla dina frågor , och han är grundlig i sitt svar ? Denna första interaktion hjälper dig att avgöra om läkaren är rätt person att vara din primärvården läkare .


Previous:nothing Next:sjukhus hälsoundersökningar verktyg för ungdomar

Relaterade artiklar


 • brustna blodkärl på fötterna
 • hur man läka fotsvamp
 • hCG vs testosteron CYPIONAT
 • hur man ansöker om sjukförsäkring genom delstaten Washington välfärdsprogram
 • Vad är bra mat för din mjälte ?
 • om hCG doser
 • mänskliga huvudet tillväxt
 • uttjänta frågor hos barn
 • Vad ska jag göra om mitt barn svalt en hel pepparmynta ?
 • hur man ser yngre ut än din verkliga ålder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com