komponenter i systemet Integumentary

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-09
Det Integumentary system är det mest omfattande av de organsystem i människokroppen. Den har ett antal roller, bland annat reglering av kroppstemperatur, utsöndring, skydda interna strukturer, vitamin D produktion och hålla mikroorganismer ut ur kroppen, rapporter Body Guide. Systemet är också integrerad i erkänna yttre stimuli (värme och kyla, till exempel). Den består flera olika komponenter.

Epidermis

överhuden är den yttre delen av huden och täcker en yta ungefär 18 kvadratmeter, enligt Body Guide. Det är en kontinuerlig struktur, men anses skild från slemhinnorna. Den yttre cellerna i överhuden består nästan uteslutande av fibrösa proteinet material som heter keratin som ger styrka och flexibilitet mot huden. Andra celler i epidermis inkluderar pigment producerande melanocyterna och Langerhanska "celler som behandlar främmande som mikroorganismer.

Dermis

dermis är den hittade omedelbart under epidermis. Avsnittet om Integumentary systemet i "Online Biology Book," skriven av Michael J. Farabee , Ph. D. , konstaterar att dermis består huvudsakligen av bindväv ( kollagen, elastin och retikulära fibrer ) . Det är uppdelat i två huvudsakliga skikt: Det papillär och reticular lager . Den papillära skiktet ger näring till den epidermala lagret och innehåller mening receptorer . Det retikulära skiktet innehåller mycket av den stödjande bindväv och är också hem för mening receptorer .

Körtlar

Integumentary systemet också är värd ett antal körtlar . En av de mer kända typen av körtlar är sudoriferous körtlar eller svettkörtlarna. Ekkrina körtlar är svettkörtlarna utlösas av värme, medan den apocrine körtlar utlöses av sexuella aktiviteter och utsöndrar feromoner. Talgkörtlar är mer känd som olja körtlar. Utsöndringar av talgkörtlar kallas talg och hjälper till att återfukta huden, rapporter Body Guide. Om dessa körtlar blockeras eller smittad, kan akne uppträda.

Folliklar och Hår

hårsäckar, enligt The Online Biologi Bok, ansvarar för produktionen av proteiner hår består av. Hårsäckarna finns främst i huden skikt. Hår växer upp från follikeln genom huden och epidermala skikt. Hår är uppbyggt i tre skikt. Det innersta lagret, som kallas cortex, innehåller pigment som ger hårfärg. Det mellersta lagret innehåller keratin, samma fibrösa material som finns i överhuden. Det yttre lagret eller nagelband består av lager skalor av hårt keratin.

Nails

Nails finns i slutet av varje fingrar och tår. De i första hand består av keratiniserad celler, rapporterar organet Guide. Spiken växer ur spiken root, vilket skyddas av huden . Den hårda celler av spiken korrekt hålls på plats av nagelbädden . Den överhängande delen av nageln som är vit kallas lunula .

Previous:nothing Next:effekten av Kell faktorn hos nyfödda

Relaterade artiklar


 • hur man : " stiga upp från din rumpa " ( och förbättra din hälsa )
 • hur man använder ett stetoskop med spädbarn
 • hur tips för att bli gravid
 • Fördelarna med vitlök för amning
 • diskmedel vs rengöringsmedel
 • hur man amma - liggande
 • hur man förebygger tonåriga rökning
 • hur man undervisar barn om vården
 • effekterna av att dricka vatten på flaska
 • hur du granskar kontrakt sjukförsäkring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com