objektiv egenskaper

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-02
Om du använder ett teleskop , mikroskop eller kamera på en regelbunden basis , har du objektiv att tacka för alla bilder du ser genom dessa enheter . Med objektiv , kan du få upp nära och personlig med små organismer eller se den mörka sidan av månen som om du stod på den . Oavsett vad du använder objektiv för , de ger ett nytt perspektiv på världen omkring oss , med hjälp av vad som verkar vara en enkel metod för att fånga ljus med glas .

en översikt: Så fungerar det

Objektiv förse dina ögon med extra tillbehör för att se vad du normalt inte skulle kunna se , eller skulle inte ha haft perspektivet att se . Det objektiv , enligt ordboken , " får strålar från objektet och bildar bilden i fokalplan okularet , som i ett mikroskop , eller på en skylt eller skärm , som i en kamera. " Detta innebär att linsen använder en glasbit eller flera bitar av glas för att reflektera ljuset på objektet i fokus och visar den på skärmen enheten använder . Vissa enheter använder flera bitar av glas som har formats på ett visst sätt för att fånga ljuset så att det återspeglar genom varje glasbit i harmoni med varandra . De vanligaste användningsområdena för objektiv , mikroskop och kameror , ger oss många olika typer av objektiv känsliga för funktion av enheten .

Mikroskopisk objektiv

Mikroskop använda objektiv på ett mycket speciellt sätt . Layered inne i mikroskop , varje grupp av brytningsfel linser är enligt Olympus Mikroskopi Resurscenter , " utformad med hjälp av datorstödd-konstruktion (CAD -system) med hjälp av avancerad sällsynta inslag glas formuleringar av enhetlig sammansättning och kvalitet och med mycket specifikt brytningsindex index . Den extremt exakt kapning och formning av bitar av glas garanterar högsta kvalitet bländare och förstoring för varje lins .

skillnad från många andra objektiv , mikroskop linser tenderar att vara parfokal . Det betyder att när du kan byta objektiv till en högre eller lägre brännvidd med iakttagande av ett exemplar, kommer det alltid att förbli i fokus .

Photograhic objektiv

Fotografiska objektiv , medan närmare i princip mikroskopiska linser , har en helt annan användning och skiljer sig åt i konstruktion och design av varje lins . Dessa linser , antingen fast eller utbytbar , varierar i storlekar, typer och även material , beroende på vilken typ av lins görs . Även om de bär stora skillnader , har varje lins en viss brännvidd och ett minimum och maximal bländare punkt . Baserat på dessa siffror blir crafting av linsen avgörande för optimal upplösning och kvalitet . Vidvinkel , tele-och makroobjektiv använda exakt mete och styckning av glaset för att lämna särskild funktion för linsen .

Previous:nothing Next:svamp på fingrarna

Relaterade artiklar


 • hur man: vårdgivare behöver hjälp för
 • betydelsen av hudflikar i ansiktet av en nyfödd baby
 • effekterna av månens faser
 • hur man överlever hand om åldrande föräldrar i en sjukvårdsinrättning
 • undertryckta beroende bota
 • Varför får man mörka ringar runt ögonen när man är gravid ?
 • hur man startar en privat vård tull hem barnpassning
 • typer av komprimering slang
 • hur man kan stoppa bakterier sprids
 • hur man ska behandla kolik hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com