öra rengöring lösningar för människor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-10
Öronvax tillåtet att bygga upp i örat kan orsaka tillfällig hörselnedsättning , yrsel och huvudvärk , om inte removed. Timothy C. Hain , MD , rekommenderar öra bevattning eller örondroppar för att rengöra dina öron av inbyggda upp vax . Många föredrar att använda eld --- som med ett öra ljus --- att ta bort vax , trots att tekniken medför en del kontroverser på grund av de potentiella farorna för att hålla en låga i närheten av en hörselgång samt till stor del medicinskt obevisade resultat . Prova en eller flera av dessa vax-borttagning metoder att ta reda på vilken som fungerar bäst för dig .

Öron Konstbevattning

Apotek har byggsatser öra bevattning med en sugboll , som man fyller med varmt vatten . Sen placerar du munstycket i örat och krama vatten ur sugboll . Det varma vattnet kommer in i hörselgången och mjukar upp bebyggda öronvax . Läkare använder den här metoden , men de använder en spruta för att spruta varmt vatten i örat som har lite mer kraft än sugboll . Den här metoden kan ta lång tid att arbeta med omfattande öronvax uppbyggd .

Örondroppar

Örondroppar kan hjälpa lossa vax eller förhindra en ackumulering av vax i örat . Kommersiellt tillgängliga örat rengöringsmedel består av en peroxid , olja och vatten blandning som du placerar i hörselgången för att lossa öronvax . Placera sedan en bomullstuss i örat att hålla lösningen från att fly . Du ibland kan använda örondroppar i kombination med bevattning metoden .

öronljusterapi

Enligt Vanderbilt University Department of Health psykologi , har anekdotiska (men inte medicinsk ) bevisning sjunga ett öra ljus --- en ihålig ljus av bomull muslin och bivax --- kan bidra till att undanröja vax från innerörat . Det har en avsmalnande ände på ena sidan som passar in i örat, användaren lyser den andra änden av ljuset i brand. Den resulterande värme och rök uppgift lossa och suga öronvax upp i ljuset, även om Vanderbilt University sajt också citerar hävdar att vax hittades inne ljuset kan komma från ljuset själv. Använd endast denna metod när du har en annan person att hjälpa till med förfarandet.

Varning

Människor med en perforerad trumhinna bör inte använda någon av dessa metoder, men bör ha en läkare undersöka örat, enligt DrHain.

Previous:nothing Next:om åksjuka klockan

Relaterade artiklar


 • effekter av uran strålning
 • vad betyder sätta Vicks på fötter ?
 • hur man gör mjälte arbeta mer effektivt
 • hur man kan jämföra kostnader för medicinska behandlingar
 • hur du skyddar ditt barnbarn från att av misstag ta din medicin
 • huvudlöss behandling med munvatten & vinäger
 • förlängda effekten av en bröstpump
 • kan du minska storleken på en kalv muskler?
 • hur man förutsäga ett förfallodatum baserat på LMP
 • hur man kan stoppa en täppt näsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com