skadliga effekterna av skabb behandling på barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-21
När du tar reda på ditt barn har skabb , kanske du känner orolig för hur man bäst behandlar ditt barns symptom . Läkemedel existerar som kan döda skabb , men deras effekter kan vara skadliga för barn

Definition

Skabb är en smittsam infektion som sprids genom kontakt med människor. Dessa små insekter enkelt kan läggas ut från mor till barn , eller i nära håll , såsom daghem och sjukhus. Skabb krypa under skinnet och lever där , att lägga sina ägg .

Symtom

Skabb orsakar ett utslag på specifika platser på kroppen . Drabbade områden är veck av leder som knän, armbågar och skinkor , liksom mellan fingrarna . Bebisar som kontraktet skabb kan vara mer irriterad än vanligt på grund av den intensiva klåda i vätskefyllda BLÅSIG utslag .

Behandlingar

Läkare brukar behandla skabb använda en topisk lotion eller kräm som kallas scabicide . Scabicides döda insekter och deras ägg . Vanliga scabicides inkluderar lindan och Permetrin . Läkare kan välja att förskriva ett oralt läkemedel som dödar insekter , men denna används ofta som en sista utväg .

Skadliga effekter

Bebisar är i allmänhet inte föreskrivs aktuell Lindan på grund av läkemedlets skadliga biverkningar , vilket inkluderar yrsel, huvudvärk, okontrollerbar skakningar eller kramper . Använda en vuxen-styrka medicinering på ett barn kan resultera i kramper och död . Permetrin anses vara säkra för barn , men kan ändå orsaka irritation i huden, svullnad och rodnad .

Förebyggande

Att förhindra återkomst av skabb är viktigt . Du bör tvätta alla sängkläder och kläder som kom i kontakt med den smittade personen under de senaste tre dagarna . Tvätta kläder och sängkläder på varm och torr på heta i minst 20 minuter för att säkerställa att skabb och deras ägg är döda . Var noga med att tvätta någon favorit leksaker eller uppstoppade djur som ditt barn kan gosa med också .

Previous:nothing Next:fysisk utveckling i första, mellersta och sen barndom

Relaterade artiklar


 • Hur krympa ett svullet ringfinger
 • kompetens och krav på kompetens för en vårdbiträde
 • hur man förstår bearbetning av buken ultraljud
 • hur man ställer upp som en doula
 • hur du ändrar dig skuld fri
 • råttgift och dess inverkan på spädbarn
 • testning av vatten för bostäder
 • kul & sanna fakta om mänskliga ben
 • hur man kan bota ett blåmärke
 • hur man åldras framgångsrikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com