svamp och infektioner hos människor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-12
Medan människor har en hög immunitet för svamp , kan svampinfektioner förekommer fortfarande . Många svampinfektioner påverka huden . Denna artikel täcker de vanligaste typerna av svampinfektioner

Du behöver : .
åttaformade skuldra
Måttband .

Fotsvamp

Fotsvamp drabbar så många som 10 procent av alla amerikaner vid en viss tidpunkt . Denna typ av svampinfektion är svårt att döda och ofta återkommer . Över disk eller receptbelagda styrka anti- svamp medicin ofta används för att behandla fotsvamp .

Ringorm

Trots sitt namn, orsakar maskar inte ringorm. Ringorm, en svampinfektion, har ibland en upphöjd, rund form som verkar vara en mask. Ringorm är normalt behandlas enkelt med en aktuell medicinering.

Tinea capitis

Tinea capitis påverkar hårbotten och hår, och kan vara orsaken till fläckvis håravfall. Oral medicinering, som griseofulvin, är normalt föreskrivs för behandling av tinea capiti. Allt som kan bära denna svamp, som borstar, kammar, örngott eller hattar, måste tvättas med ett läkemedel mot svampinfektion schampo.

Onychomycosis

Onychomycosis är en svampinfektion som påverkar naglarna. Denna typ av svamp orsakar naglar för att bli tjock och missfärgad. Orala svampinfektion medicin ordineras ofta för att behandla onychomycosis. Hela eller delar av spiken kan också behöva tas bort.

Tinea versicolor

Tinea versicolor påverkar det yttersta lagret av huden. Denna typ av svampinfektion orsakar fläckvis missfärgning och en grynig beläggning på huden. Utvärtes läkemedel är ofta ordineras för behandling av tinea versicolor, och det kan ta flera månader för huden att återfå sin normala färg.

Kutan candidiasis

Kutan candidiasis ( jäst infektioner ) påverkar områden av huden som är fuktig och viks , såsom bröst , ljumske , och hudveck av överviktiga personer . Aktuell anti -svamp läkemedel används ofta för att behandla kutan candidiasis .

Previous:nothing Next:kan yrsel vara ett symtom på graviditet ?

Relaterade artiklar


 • hur man har en bra sjukdag
 • Vad är effekten av åldrandet på muskelsystemet ?
 • hur du styr kostnaderna för hälso-och sjukvård för familjen
 • hur man ser yngre med daglig hudvård
 • hur räntan medicinska varningssystem
 • urinblåsan problem efter en hysterektomi
 • elektriska filtar och missfall
 • hur man berättar en mono mjälte blöda
 • hur man odlar örter för en förångare
 • vad som påverkar TSH-nivåerna ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com