tecken och symtom på listerios under graviditeten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-10

Du behöver :
åttaformade skuldra
. Måttband .

Den Listeria monocytogenes bakterier kan orsaka en stor del livsmedelsburna sjukdom som kallas listerios , med symtom som sträcker sig från den relativt godartad till allvarliga och även dödliga . Listeria utgör en särskild risk för gravida kvinnor , de utgör 30 procent av alla fall årligen , enligt en undersökning från 2006 av Center for Disease Research and Policy . Listerios kan asymtomatisk tills den har spridit sig , men några symptom kan ofta fungera som ett tips , särskilt om de presenterar tillsammans.

influensa eller något värre ?

Det vanligaste som dyker upp i kvinnans tredje trimestern , är den mest utbredda tecken på listerios influensaliknande symtom , bland annat trafikstockningar, muskeltrötthet , ryggvärk , feber , allmän influensaliknande sjukdomskänsla och sinus huvudvärk . I själva verket kan de första symtomen vara omöjlig att skilja från början av att patienten blir symtomatisk . Först senare , när kan patientens tillstånd , och att hennes foster , har försämrats en mer exakt diagnos göras . Rapportera alla tecken på influensa i din prenatala hälsa läkare , speciellt om " influensan " verkar hålla längre än normalt.

gastrointestinala problem

Eftersom listeria monocytogenes förvärvas från smittade livsmedel , är en av de främsta symtomen på listerios ihållande gastrointestinala besvär . Detta är faktiskt en välsignelse i förklädnad , eftersom denna presentation av sjukdomen ser ut ungefär som mer bekanta typer av matförgiftning . Patienten kan kräkas , upplever yrsel och svindel , diarré och extrema illamående . Till skillnad från influensaliknande symtom, är gastrointestinala besvär inte alltid finns i listerios-drabbade patienter , men om presenterar tillsammans med ett fall av influensa i tredje trimestern gravid kvinna kan kombinationen av symtom vara nyckeln till att få en korrekt diagnos .

fosterpåverkan : En extern Tip- Off

En av de största farorna av listerios är det hot som den utgör för fostrets utveckling. Nöd på ett foster kan ha många orsaker, inte nödvändigtvis ett tecken på listerios , men sjukdomen utlöser vissa typer av infektioner och komplikationer , till exempel en prematur födsel , foster sepsis och eftersom listerios är smittsamma under en vaginal förlossning , sen-debut neonatal hjärnhinneinflammation. Ironiskt nog kan dessa symptom som uppträder i sitt nyfödda barn är alla tecken på att en kvinna som just fött barn har en listerios -infektion .

Previous:nothing Next:öra rengöring lösningar för människor

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera kolesterol till pregnenolon
 • Hur du tar östrogen och progesteron för män
 • hur man beräknar ränta dopamin dropp
 • Vilka funktioner i en artär ?
 • Hur sluta röka så smärtfritt som möjligt
 • hur man ansöker om sjukförsäkring genom delstaten Washington välfärdsprogram
 • Vilka är de komplikationer av extern strålning av prostata ?
 • Familjen sjuksköterska läkare tips
 • hur man kan jämföra kostnader för medicinska behandlingar
 • hur du infogar en ng tube-barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com