typer av spel och aktiviteter för äldre

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-17
Pensionärer som tycker inomhus-och utomhusaktiviteter har en rad olika spel och aktiviteter. Lite hjälp seniorer hålla sig aktiva , medan andra är psykiskt utmanande . Dessa aktiviteter är perfekta för en pension gemenskap eller medlemmar av den äldre generation som fortfarande lever på egen hand. Komma göra något roligt är ett sätt att mer fullständigt njuta av livet och komma bort från TV för en stund . Från shuffleboard till brädspel , det finns massor av aktiviteter för seniorer .

Bocce Ball

Bocce Ball är ett enkelt spel av skicklighet som innebär viss rörlighet i benen och armarna . Spelare pitch en boll mot en cirkel och den som får bollen närmast tjänar mest poäng . Scoring går oftast ut så här . Lagen får en poäng för varje boll som ligger närmare centrum än någon av de andra lagets bollar . Det första laget att samla nio poäng vinner . Detta spel spelas på gräs , sand eller utomhus domstol område . Det är också billigt med Bocce bollen uppsättningar kostar så lite som $ 10.

Trädgård

Trädgård är en annan aktivitet som många äldre medborgare åtnjuter . Det kräver inte stora spår av mark eller ens en stor uteservering . I själva verket kräver container trädgårdsskötsel bara en fönsterkarm eller veranda område som får solljus under dagtid . Trädgårdsarbete ger ett eluttag och något att tänka på också . Seniorer är stolta över att odla tomater , gurkor , blommor och bönor . Alla typer av trädgårdsarbete kräver motorik , koncentration och ger en dagligen .

Aqua Aerobics

Aqua aerobics är en aktivitet för seniorer som deltar i regelbunden motion. Det ger seniorer med ett uttag i en trygg miljö . Aqua aerobics utförs i en grund pool och normalt leds av en instruktör . Klasserna är tonsatta och innehålla enkel men användbar rörelser som armen hissar , promenader i vatten och benlyft . Vattnet ger viss flytkraft och gör aerobics mer intressant och roligt. Detta är en aktivitet för seniorer som är friska och mycket medvetna om sin omgivning .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på svampinfektion efter tonsillektomi

Relaterade artiklar


 • hur man använder en tidsmässig termometer
 • svartmögel & sjukdom
 • hur man kan förbättra dålig dator hållning
 • hur ta reda på om du eller din älskade en kvalificerar sig för hospice
 • Hur sova varmt i ett kallt rum
 • manliga och kvinnliga klimakteriet depression
 • tecken och symtom på östrogen spikes under perimenopause
 • hur man håller sig varm om din ute i vinter
 • Hur berätta om din laktosintoleranta
 • hur man skapar en plan för viktminskning gå ner i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com