Kan jag äta innan en MR hjärnskanning?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Normalt kan patienter äta och dricka normalt innan en MRI. Undantag är om du har din mage eller tarm skannas, eller om du kommer att få lugnande medel eller bedövning förekommer inte. Rådgör med din läkare och MR-centrum för mer information

Du behöver:.
Liten sax, klippmaskiner tånagel eller sax bandage

Vad är en MR

MRI, eller magnetisk resonanstomografi, scannar skapa detaljerade bilder av inre organ med hjälp av magnetiska och radio fält. Till skillnad från röntgen och CAT scans, innebär MRI inte exponeringen för strålning. MRT kan beställas av en läkare för att diagnostisera ett antal villkor .

MRI Machine

Standard MRI maskiner består av en stor öppen cylinder och en skjutbar säng där patienten är placerad . Sängen går glider in i maskinen till lämplig plats för skanning .

Oro

Vissa människor tycker det slutna utrymmet inuti maskinen oroande , särskilt personer med en rädsla för slutna utrymmen ( klaustrofobi ) . Om du känner detta kommer att bli ett problem för dig , bör du tala med din läkare om alternativ, inklusive ångestdämpande medicin och /eller ett lugnande medel. Du kommer också att förses med en panik-knapp, och den tekniker kommer att kunna se, höra och tala med er hela tiden. Om du har några metalliska implantat, en pacemaker eller annan medicinsk utrustning, bör du rådgöra med din läkare och MR-centrum. Du bör också påminna tekniker av dessa produkter i början av mötet.

Om du är gravid eller ammar, kolla med din läkare och MR-centrum. Ammande kvinnor kan behöva avstå från vård för en tid efter sökningen om de får kontrast material.

Förberedelser

Normalt är patienterna tillåtet att äta och dricka normalt innan en tenta. Om du har din mage eller tarm skannas, rådgöra med din läkare och MR-centrum om att äta och dricka. Du bör också fråga din läkare och MR-centrum om att äta och dricka om du kommer att ta ett ångestdämpande medicin eller om du kommer att lugnande preparat för testet.

Om du kommer att lugnande preparat eller ta ett ångestdämpande medicin bör du ha en kamrat med dig för att köra dig hem.

På grund av det starka magnetfältet i samband med MR -maskin bör du bär inte metall . Ta bort alla smycken och klockor innan skanningen . Du kommer förmodligen att få en klänning att bära under genomsökningen.

Brain Scan

Ofta skannade patienter som har sitt hjärnan eller ryggmärgen kommer att ha två uppsättningar av scans vidtas . En görs som vanligt . Det andra som är gjort efter det att patienten injiceras med ett material som kallas kontrast . Detta bidrar till att belysa eventuella fläckar av skada eller inflammation i hjärnan och ryggmärgen . Kontrastmedlet brukar tolereras väl av i övrigt friska personer . Om du är orolig får ett IV eller injektion av kontrastmedel , kontakta din läkare och MR- centrum för mer information .

Previous:nothing Next:anvisningar för en EpiPen

Relaterade artiklar


 • Vad gör binjuren producerar när du är rädd eller arg ?
 • hur man kan minska risken kvicksilver från att äta tonfisk
 • östrogenets roll i manlig reproduktion
 • hur man gör en elektrolytisk lösning
 • testosteron och överdriven hårväxt
 • hur att hålla sig frisk under ett besök på sjukhuset
 • är det normalt att ha ont i nedre delen av buken tidigt när man är gravid?
 • är drogtester nyfödda krävs på sjukhus ?
 • preventivmedel spole & klimakteriet
 • hur man kan förebygga förstoppning utan katrinplommon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com