MRT läkemedelseffekter

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-22

Du behöver:
tvättsprit
. Liten skål eller kopp .
Pincett.
Tvål.
Vatten.
Handduk.
Bomullstuss.
Pappershandduk.
Stor skål.
Epsom salter.
Triple antibiotisk salva.
Band-stöd .

MRI har blivit en av de största verktyg för diagnostik medicin i modern tid . Det gör det möjligt för läkaren att se den mänskliga kroppen på sätt som inte tidigare varit möjligt , ge dem möjlighet att bättre diagnostisera tumörer tidigare i deras tillväxtprocess och se tårar i muskelvävnad och ligament som skulle ha gått obemärkt förbi tidigare. Processen är beroende av gadolinium , en kontrast material sprutas in i blodomloppet . Nya data tyder på att deras får vissa negativa effekter av detta läkemedel .

Designad Effekter av kontrastmedel

Gadolinium injiceras i blodet för att fungera som en kontrast material . Dess effekt på kroppen är att blodkärlen stannande till magnetisk resonanstomografi maskin för att skapa en bild av insidan av kroppen . Detta är hur en MR kan upptäcka tumörer och andra avvikelser , eftersom den kan upptäcka skillnader i mjuk vävnad i kroppen tack vare gadolinium .

Hudåkommor

I maj 2007 beordrade FDA en utredning av högsta ordningen ( svart låda ) om effekterna av gadolinium på andra system i kroppen . Undersökningen fastställt att patienter med njurproblem efter att ha genomgått en MR var på en ökad risk att utveckla nefrogen systemisk fibros , en hudsjukdom som är potentiellt dödlig drabbar patient med influensaliknande symptom , muskelsvaghet , sveda och klåda i de drabbade områdena. FDA har rekommenderat att patienter som lider av njursjukdom eller fel bör undvika MRI förfaranden och injektioner gadolinium . MRT kontrastmedel kan också orsaka mindre hudirritationer liknande hudutslag och nässelutslag.

Nedsatt njurfunktion

MRT kontrastmedel kan orsaka minskad njurfunktion i de injicerades med den under den diagnostiska proceduren. Detta innebär en större risk för dem med njursjukdom eller upplever njursvikt eftersom detta kunde visa potentiellt dödliga. Eftersom det finns fem godkända märken av gadolinium på marknaden för närvarande är det oklart vilka är dessa utgör den största risken i termer av njurskador.

blodkärl Interaktioner

Eftersom gadolinium är ett tätare material sprutas in i blodet, har det varit känt för att orsaka irritation av blodkärlen. Detta kan resultera i svullnad, obehag i bröstet eller en känsla av att vara yr. MRT kontrakt material kan också orsaka svullnad av ansikte (på grund av irriterad blodkärl) som den delen av kroppen har den största mängden blodkärl som går till det.

Previous:nothing Next:anpassad utrustning för handikappade

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på manliga hormon obalans
 • buksmärtor och klimakteriet
 • hur att hålla sig frisk under 2010
 • hur man får strålande hy med hem botemedel - hudvård tips
 • buksmärtor och lunginflammation hos barn
 • betalningsplan semester
 • husdjur och psykisk hälsa hos äldre
 • postmenopausala blödningar med hormonersättningsbehandling
 • Vilken typ av stol är bra för någon som har balansproblem ?
 • kan du minska storleken på en kalv muskler?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com