När ska ersätta kryckor ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-17
Om du behöver använda kryckor för att ta sig runt , du vet de kan ta rejält med stryk från slitage av vardagen . Oavsett om du behöver kryckor för månader i taget eller för ett par veckor , kan delar av kryckor bryta ner , vilket gör dem farliga att använda . Kontrollera dina kryckor för felande eller lösa bitar varje vecka för att säkerställa att de är i fullständig skick . Veta varningstecken på när ditt kryckor kan bryta är absolut nödvändigt att hålla dem starka nog att hålla dig säker och upprätt

arm och hand Grip Pads

upp i ditt kryckor är täckta med mjuk stoppning , tänkt att skydda dina armar och armhålor skadas under användning. Om armen pad har lossnat från resten av kryckor , kunde med armarna glida framåt under användning, vilket gör att du riskerar att utsättas för allvarliga halka eller falla . Kontrollera armen pad genom att flytta den fram och tillbaka . Om det rör sig , undersöka de skruvarna som håller den på plats. Om några skruvar förlora , dra åt dem , men om en skruv saknas , kassera krycka .

Om du har täckt armen pad med ett annat material som skum eller tyg , kontrollera hur materialet är bunden till armen pad . Om den inte är bunden tätt kan det komma ogjort , vilket ger möjlighet för dig att glida av kryckor och faller .

Slitna handgreppet kuddar kan orsaka ömhet i handflatan , särskilt om du ofta lutar på handtagen. Även smärta i händer kanske inte utgör någon omedelbar fara säkerhet , kan du drabbas av nervskador om handtag eller kryckor inte ersätts.

gummi tips

Tung gummi tips täcka ned på kryckor för att ge dragkraft och stabilitet. Även om tips är gjorda av industriell kvalitet gummi, de kan bära och bryta ned med upprepat bruk eller genom att utsättas för värme eller fukt under en längre tid.

Dessutom kan gummit tips slitage i vissa vinklar. Om du ständigt sätta press på din kryckor i en passiv rörelse, kommer gummi MUNSTYCKSSLITAGE ojämnt, vilket gör dem instabila. Snarare än att försöka hitta tips ersättare gummi att exakt passa dina par kryckor, överväga att byta hela paret.

Kryckkäpp Material

De flesta av kryckor tillverkas idag är gjorda av starka aluminium, men vissa människor äger kryckor av trä, som kan bryta ner med tiden. Kontrollera vingmuttern täthet på trä kryckor eftersom vingmuttrarna kan lossna, vilket gör att kryckor blir instabil. Förvara trä kryckor i ett svalt, torrt utrymme eftersom fukt kan bryta ner träet. Byt ut trä kryckor som visar tecken på torr röta eller splittring.

Även aluminium kryckor är starkare, de är inte immuna mot att bryta ner. Byt ut alla aluminium kryckor som är bucklig eller böjd-böjda kryckor kan lätt knäppa. Som med trä kryckor, kontrollera att alla bultar och skruvar är ordentligt åtskruvad. Byt kryckor som saknade bultar eller skruvar.

Previous:nothing Next:Vilka är de fasta krav för glukos lipid panel blodprov ?

Relaterade artiklar


 • hur tonen i Facebook för kvinnor över 60
 • hur man kan förebygga online viktökning
 • är activella syntetiseras från en växt ?
 • Varför prednisolon öka i vikt?
 • råd för att få en man att få ett jobb
 • vad är en DCD levertransplantation ?
 • Barnmorska förfaranden
 • Gerd symtom i klimakteriet
 • vad är öga dilation ?
 • skivstänger vs hantlar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com