Vad är subenheter av triglycerider ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-05
Triglycerider är en typ av lipider i blodet . Lipider är naturligt produceras av kroppen eller ätas som mat . Fettsyror är de subenheter av en triglycerid . Medan absolut nödvändigt för god hälsa , lipider har potential att skada kroppen

Betydelse

Att äta mat med högt innehåll av mättat fett höjer kolesterolhalten i blodet . Högt kolesterol i blodet ökar risken för att utveckla kranskärlssjukdom , Nr 1 dödsorsaken i USA , enligt American Heart Association .

Struktur

Triglycerider består av tre fettsyror kopplade syra kedjor till en glycerol molekyl . Fettsyrorna finns i en triglyceridmolekylen varierar i sin kedja längd och nivå av mättnad . Mättnad syftar på mängden väte atomer som ingår i en fettsyra kedja , mer väte lika med ökad mättnad . Ju mer omättade fettsyrornas , desto enklare är det smälter och blir till vätska .

enkelomättade fettsyror

Enkelomättade fettsyror är de som endast har en väte punkt omättnad . Oliver och oljor raps är hög i enkelomättade fetter samt advocados , jordnötssmör , nötter och frön .

fleromättade fettsyror

Fettsyror med två eller flera väte punkter omättnad är fleromättade . Safflor , grönsaks-och solrosolja samt lax , makrill och öring är rika på fleromättade fettsyror.

mättade fettsyror

Mättade fettsyror är helt fyllda med några punkter av omättade . Smör , palmkärnolja och kokos oljor är extremt hög i mättat fett , med smör innehåller massor av kolesterol också. Många mellanmål tillverkas med kokosolja , såsom icke-mejeri creamers , teater popcorn , godis , chips , utan mejeriprodukter vispad pålägg såsom Cool Whip , och fryst yoghurt .

roll Lipoproteiner

Lipoproteiner bärare av fett i kroppen . Low- density lipoprotein (LDL ) är mestadels består av kolesterol , och hög -density lipoprotein ( HDL ) består främst av protein . Förhöjda LDL nivåer i blodet tyder på hög risk för hjärtinfarkt .

Previous:nothing Next:hälsoeffekter av lysrör

Relaterade artiklar


 • effekterna av musik på människors känslor
 • husdjur och psykisk hälsa hos äldre
 • hur man får bättre vård av din läkare
 • hem rättsmedel för småbarn torr hårbotten på vintern
 • vad är livsmedelsklassade peroxid ?
 • fotled och fot smärta
 • hur man hittar hemorrojder kirurgi alternativ
 • hur man kan begränsa astma triggers
 • hur reparera en plast monokel ramar
 • bensvaghet på grund av graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com